current views are: 8

18 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση11:41

Προειδοποίηση Σεντένο: Κρίσιμη η περίοδος μετά το πρόγραμμα

Ο πρόεδρος του Eurgroup αναφερόμενος στην εποπτεία, επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται για νέο πρόγραμμα».

Δημοσίευση 11:41’

Ο πρόεδρος του Eurgroup αναφερόμενος στην εποπτεία, επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται για νέο πρόγραμμα».

Η περίοδος μετά την έξοδο από το πρόγραμμα θα κρίνει το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπει με επιτυχία στη μεταμνημονιακή εποχή, υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, σημειώνοντας πως “η χώρα διαθέτει πλέον τα εργαλεία και έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που επιτρέπουν στην οικονομία της να μεγεθυνθεί με βιώσιμο τρόπο”,

Μιλώντας στο δίκτυο France 24, για το τέλος του προγράμματος διάσωσης, έκανε λόγο για “εξαιρετικά νέα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη”.

Ο επικεφαλής του Eurogroup αναφέρθηκε και στην εποπτεία που θα έχει η Ελλάδα μετά τον Αύγουστο, ξεκαθάρισε ότι “δεν πρόκειται για νέο πρόγραμμα», προσθέτοντας ότι κι άλλες χώρες πέρασαν από παρόμοια διαδικασία εξερχόμενες απο τα προγράμματα στήριξης.

Στάθηκε, πάντως, στην ανάγκη «ιδιοκτησίας» των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας πως πρέπει να αποδειχθούν ανθεκτικές.

Ο κ. Σεντένο εμφανίστηκε αισιόδοξος για διατήρηση της αναπτυξιακής τροχιάς στη ζώνη του ευρώ, παρά την αβεβαιότητα, κυρίως λόγω των εμπορικών εντάσεων και του Brexit.

Τέλος σε ερώτηση για τους αμερικανικούς δασμούς, τόνισε πως η οικονομία της Ευρωζώνης είναι ανθεκτική και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα μετριαστούν οι επιπτώσεις, παρά τους όποιους κινδύνους.


σχετικα αρθρα