current views are: 11

20 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση11:24

Έπεσαν οι υπογραφές για το 66% του ΔΕΣΦΑ

Στην κοινοπραξία Senfluga Energy Infrastructure Holdings, έναντι 534 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση 11:24’

Στην κοινοπραξία Senfluga Energy Infrastructure Holdings, έναντι 534 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή η μεταβίβαση του 66% του ΔΕΣΦΑ στην κοινοπραξία Senfluga Energy Infrastructure Holdings, την οποία απαρτίζουν οι Snam, Enagas International και Fluxys.

Το συνολικό ποσό της μεταβίβασης ανήλθε σε 534 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 251 κατέληξαν στα ταμεία του δημοσίου. Σημειώνεται ότι το 66% των μετοχών του Διαχειριστή, μέχρι πρότινος βρισκόταν στα «χέρια» του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ, σε ποσοστό 31% και 35% αντίστοιχα.

Η τελετή παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΔΕΣΦΑ έλαβε χώρα παρουσία των πρεσβευτών της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για μία ιδιαίτερα επιτυχημένη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία κατάφερε να προσελκύσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και χαρακτηρίστηκε από έντονο ανταγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος επενδυτής έχει δεσμευτεί για την εκτέλεση ενός επενδυτικού σχεδίου, ύψους 330,66 εκατ. ευρώ, έως το 2023.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, με αφορμή τη σημερινή υπογραφή, έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, η οποία καθίσταται σε διεθνή ενεργειακό κόμβο για το φυσικό αέριο.


σχετικα αρθρα