current views are: 8

7 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση07:30

ESM: Ο Βαρουφάκης στοίχισε στην Ελλάδα την «καθαρή» έξοδο

«Αυτό κόστισε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς, την έστειλε πίσω αρκετά χρόνια».

Δημοσίευση 07:30’

«Αυτό κόστισε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς, την έστειλε πίσω αρκετά χρόνια».

“Μύδρους” κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ESM, Καλίν Ανεβ Γιάνσε, στο ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό NOS Radio 1 News.

Το στέλεχος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης υπογράμμισε ότι “το 2014 ετοιμαζόμασταν για καθαρή έξοδο της Ελλάδας αλλά μετά… ήρθε ο Βαρουφάκης”.

«Η περίοδος Βαρουφάκη ήταν πολύ δύσκολη για την Ελλάδα. Όταν έγινε υπουργός Οικονομικών τα πράγματα πήγαιναν αρκετά καλά για την Ελλάδα. Το 2014 εργαζόμασταν για μια “καθαρή έξοδο”. Θέλαμε να βγουν από το πρόγραμμα χωρίς δάνειο. Αλλά όταν έγινε υπουργός, ο Βαρουφάκης δεν ήθελε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Προσπάθησε να μην προσαρμοστεί με όλες τις προϋποθέσεις που είχε βάλει ο ESM και το ΔΝΤ. Αυτό κόστισε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς, την έστειλε πίσω αρκετά χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καλίν Ανεβ Γιάνσε

“Πιστεύω ότι όσα έκανε δεν ήταν καλά για τους Έλληνες πολίτες” απάτνησε ο Γ.Γ. του ESM στην ερώτηση αν θυμάται με χαρά τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο ESM είναι κάτοχος του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους. Ερωτηθείς αν η εκταμίευσης της δόσης των 15 δισ. ευρώ είναι «το τέλος της ιστορίας» απάντησε: «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά αν η Ελλάδα υλοποιεί όλες τις προϋποθέσεις στο μέλλον. Τα δάνεια μας “τρέχουν” μέχρι το 2060. Οπότε τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες θα διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».


σχετικα αρθρα