ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fourlis: Η πτώση της τουρκικής λίρας δεν επηρεάζει τα οικονομικά μας μεγέθη

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2018, 15:05 / Ανανεώθηκε 16 Αυγούστου 2018, 15:05
Fourlis: Η πτώση της τουρκικής λίρας δεν επηρεάζει τα οικονομικά μας μεγέθη
Facebook Twitter Whatsapp

Ο όμιλος δραστηριοποιείται στην Τουρκία μέσω των καταστημάτων Intersport και Athlete's Foot.

Οι επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη διολίσθηση της τουρκικής λίρας δεν έχουν ουσιώδη επίδραση στα αποτελέσματα και τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Fourlis, διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία με αφορμή την νομισματική κρίση στην χώρα.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, μεσοπρόθεσμα, η αγορά της Τουρκίας παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες, ενώ διευκρινίζει πως σε κάθε περίπτωση παρακολουθεί στενά της εξελίξεις στη γείτονα χώρα. 

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Fourlis αναφέρει:

Ο Όμιλος μας δραστηριοποιείται στην αγορά λιανικής αθλητικών ειδών της Τουρκίας μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας INTERSPORT ATLETIK MAĞ. VE DIŞ TİC.A.Ş., με 24 καταστήματα INTERSPORT και 2 καταστήματα THE ATHLETE’S FOOT.

Τα βασικά μεγέθη της δραστηριότητας στην Τουρκία έχουν ως εξής:

1. Οι πωλήσεις το 2017 ανήλθαν σε TRY 73,7 εκ. (€ 17,8 εκ περίπου) ή 4,1% στο σύνολο των πωλήσεων του Ομίλου.

2. Το EBITDA του 2017 ήταν αρνητικό TRY 2,9 εκ. (€ 0,64 εκ. περίπου) σε σύνολο EBITDA € 41,8 εκ. σε ενοποιημένο επίπεδο Ομίλου.

3. Ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων σε τοπικό νόμισμα μέχρι και σήμερα (2018) είναι διψήφιος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους 2017 και τείνει βελτιούμενος.

4. Άνω του 85% των αγορών εμπορευμάτων γίνονται σε τοπικό νόμισμα.

5. Ο δανεισμός της εταιρείας είναι αποκλειστικά σε τοπικό νόμισμα και αφορά χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης που δεν ξεπερνά τα TRY 10 εκ.(€ 1,5 εκ. περίπου).

6. Όλες οι επενδύσεις έχουν γίνει με ίδια κεφάλαια.

Όπως είναι προφανές από τα ανωτέρω, οι επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη διολίσθηση της Τουρκικής Λίρας δεν έχουν ουσιώδη επίδραση στα αποτελέσματα και τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Fourlis.

Αντιθέτως, μεσοπρόθεσμα, η αγορά της Τουρκίας παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες για την INTERSPORT, λόγω του μεγέθους της, των δημογραφικών χαρακτηριστικών της και της δομής του ανταγωνισμού.

Ο Όμιλος και η INTERSPORT παρακολουθούν στενά της εξελίξεις στην Τουρκία και προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για ελαχιστοποίηση των βραχυπρόθεσμων αρνητικών επιπτώσεων, αλλά και μεγιστοποίηση των μεσοπρόθεσμων θετικών επιπτώσεων.

Όλα τα στοιχεία του Ομίλου Fourlis και των θυγατρικών εταιρειών, καθώς και τα πιστοποιητικά ελέγχου, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Ομίλου Fourlis www.fourlis.gr