ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πιτσιλής: «Εθνικό σπορ» των Ελλήνων η φοροδιαφυγή

Δημοσίευση 17 Αυγούστου 2018, 12:40 / Ανανεώθηκε 17 Αυγούστου 2018, 12:27
Γ. Πιτσιλής: «Εθνικό σπορ» των Ελλήνων η φοροδιαφυγή
Facebook Twitter Whatsapp

Τέλος του μήνα η πλατφόρμα για τις μισθώσεις τύπου Airbnb.

Ως «εθνικό σπορ» των Ελλήνων παρομοίασε τη φοροδιαφυγή ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες θα πρέπει να αποκτήσουν τη συνείδηση ότι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.

Συγκεκριμάνα απαντώντας στο ερώτημα στον ΑΝΤ1, αν πιστεύει πως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, θα έφερνε και μείωση της φοροδιαφυγής, τόνισε ότι "η φοροδιαφυγή είναι το εθνικό σπορ των Ελλήνων και ανθούσε ακόμα και σε εποχές που η φορολογική επιβάρυνση ήταν σαφώς μικρότερη".

Στη συνέχεια ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ, να ενημερώσει τους τουρίστες για τα δικαιώματα τους, με την καμπάνια apodixiplease, λέγοντας πως στην χώρα μας έρχονται κάθε χρόνο περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες και η άσκηση των δικαιωμάτων τους σε φορολογικό επίπεδο, θα βοηθήσει την χώρα μας να σταθεί στα πόδια της.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στους ελέγχους που κάνει η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία σε όλη την χώρα και ειδικά αυτή την εποχή σε τουριστικούς προορισμούς, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό των υπηρεσιών δεν επαρκεί και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος αποκάλυψε ότι η πλατφόρμα για τις βραχύβιες μισθώσεις αναμένεται να ανοίξει ως το τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr