ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά και σε δημοτικούς υπαλλήλους ως αντάλλαγμα για μη παροχές σε είδος, όπως το... γάλα

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2018, 09:13 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2018, 21:12
Αναδρομικά και σε δημοτικούς υπαλλήλους ως αντάλλαγμα για μη παροχές σε είδος, όπως το... γάλα
Facebook Twitter Whatsapp

Θα φθάσουν τα 3.000 ευρώ για τον καθένα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετά τους ένστολους, τους δικαστές, τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ σειρά στο προεκλογικό παιχνίδι των παροχών μέσω της χορήγησης αναδρομικών για τουλάχιστον μια 5ετία, για διαφορετική όμως αιτία, παίρνουν χιλιάδες εργαζόμενοι που υπάγονται σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών στους ΟΤΑ (καθαριότητα, τεχνίτες, ειδικότητες σε κοιμητήρια, δημοτικά έργα κλπ). Σήμερα θα ψηφιστεί η τροπολογία που κατατέθηκε χθες για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων. 

Ο λόγος της καταβολής αναδρομικών δεν αφορά, στην περίπτωση αυτή, απόφαση του ΣΤΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των μισθών του 2012 όπως συνέβη με τους 250.000 υπαλλήλους και συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων του δημοσίου (ένστολοι, δικαστές, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ), αλλά με τη μη χορήγηση ή την διακοπή για κάποιο χρονικό διάστημα από Δήμους και Περιφέρειες από το 2010-2016 των παροχών σε είδος που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά (καθαριότητα, τεχνίτες, ειδικότητες δημοτικών έργων κλπ).

Στα είδη που πρέπει να τους χορηγούνταν ήταν ένα γάλα την μέρα αξίας 1 ευρώ, και η προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας όπως στολές, κράνη, παπούτσια, ανακλαστικά γιλέκα κλπ).

Η χορήγηση των παραπάνω ειδών επανήλθε από την περυσινή χρονιά με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε στη Βουλή το οποίο, εκτός των άλλων, προέβλεπε ότι για τα προηγούμενα χρόνια (2010-2016) και σε όσους εργαζόμενους στερήθηκαν εξ ολοκλήρου ή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις παροχές αυτές σε είδος (γάλα, μέσα ατομικής προστασίας) θα καταβληθούν, κατ εκτίμηση, της αξίας τους, αναδρομικά σε ποσά χρημάτων που εκτιμώνται στα 2.000-3.000 ευρώ με την χορήγησή τους να ορίζεται σε 36 μηνιαίες δόσεις..

Μάλιστα, με εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ διευκρίνισε ότι τα ποσά των αναδρομικών θα είναι αφορολόγητα, καθώς οι παροχές σε είδος αυτού του ύψους δεν θεωρούνται εισόδημα προς φορολόγηση.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr