5 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση12:16

Χρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση συνεχίζει τη στάση πληρωμών

Δημιουργούνται συνεχώς νέες οφειλές

Δημοσίευση 12:16’

Δημιουργούνται συνεχώς νέες οφειλές

Κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως συνεχίζει τη στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να στερεί ρευστότητα από την αγορά και να στεγνώνει την οικονομία, ασκεί ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ σε δήλωσή του επισημαίνει πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διατηρούνται και φέτος υψηλές, περίπου στα 3,4 δισ. ευρώ, σχεδόν αμετάβλητες, όπως λέει, παρά την εκταμίευση δόσεων για την αποπληρωμή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα έτσι αποδεικνύεται πως δημιουργούνται συνεχώς νέες οφειλές και ότι καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη η πλήρης εξόφλησή τους μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, όπως έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση.

“Πρόκειται για ακόμη ένα πεδίο άσκησης οικονομικής πολιτικής στο οποίο γίνεται ολοφάνερη η κυβερνητική ανικανότητα” τονίζει ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας πως η ΝΔ “έχει προτείνει και θα εφαρμόσει ένα σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με ουσιαστική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων και χρηματοδοτικών εργαλείων, πλήρη εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και σταδιακή εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης, μέσω του τραπεζικού συστήματος”.