current views are: 2

19 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση17:55

Πολύχρωμες πιπεριές με κοτόπουλο και σος σόγιας 4,90€

Είχα πάει προ ημερών στην λαϊκή και επιβεβαίωσα την γνώμη που είχα ότι οι τιμές είναι πολύ καλές. Ειδικά ένα παλληκάρι που είχε πάγκα με διάφορες  πιπεριές, εκτός που τις είχε φθηνές αφού τις ζύγιζε σου έβαζε δώρο και 5-6  τεμάχια επιπλέον…

Δημοσίευση 17:55’
αρθρο-newpost

Είχα πάει προ ημερών στην λαϊκή και επιβεβαίωσα την γνώμη που είχα ότι οι τιμές είναι πολύ καλές. Ειδικά ένα παλληκάρι που είχε πάγκα με διάφορες  πιπεριές, εκτός που τις είχε φθηνές αφού τις ζύγιζε σου έβαζε δώρο και 5-6  τεμάχια επιπλέον…

Είχα πάει προ ημερών στην λαϊκή και επιβεβαίωσα την γνώμη που είχα ότι οι τιμές είναι πολύ καλές. Ειδικά ένα παλληκάρι που είχε πάγκα με διάφορες  πιπεριές, εκτός που τις είχε φθηνές αφού τις ζύγιζε σου έβαζε   δώρο και 5-6  τεμάχια  επιπλέον. Πείρα και «ολίγον» κοτόπουλο και ακολούθησε η παρακάτω κατασκευή. Στα  γρήγορα και νόστιμα, άσε που την έβγαλα στη φθήνια!!!!

Υλικά

  • 3  πιπεριές διαφόρων χρωμάτων 0,70€
  • 200 γρ. μανιτάρια 0,40€
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
  • 1   κρεμμύδι μεγάλο άσπρο κομμένο σε φέτες  0,10€
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι 0 ,40€
  •   ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • Σος σόγιας (όσο μας αρέσει)0,10€
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο 3,20€
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμένο χοντρό(εκραζέ)
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το μπασμάτι και 2-3 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το σουρώνουμε και κρατάμε μια κουτάλα από το νερό του. Σε ένα τηγανάκι μικρό βάζουμε το σουσάμι και το αφήνουμε στη φωτιά να καβουρδιστή. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους  μεγέθους 2-3 εκ. Σε ένα τηγάνι  ζεσταίνουμε   το λάδι και βάζουμε το κομμένο σκόρδο για να το αρωματιστεί. Προσθέτουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστή. Όταν πάρει χρώμα το βγάζουμε σε ένα πιάτο χωριστά και πετάμε το σκόρδο αφού έχει κάνη ήδη την δουλειά του.

Έχουμε κόψη τις πιπεριές  σε sticks, τα κρεμμύδια δαχτυλίδια και τα μανιτάρια σε φέτες.  Βάζουμε τα λαχανικά στο τηγάνι, που τσιγαρίσαμε  το κοτόπουλο και   είναι ακόμα ζεστό, για  να τσιγαριστούν. Τα αφήνουμε  να μισομαγειρευτούν, κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και εάν  νομίζουμε ότι το φαγητό για τα γούστα μας  κρατάει, βάζουμε λίγο νεράκι( με μέτρο εεε,  όχι  μπλουμ).

Πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά(2-3 λεπτά) προσθέτουμε τη σος σόγιας, το ρύζι και λίγο από το νερό του ρυζιού και ανακινώντας το τηγάνι για να ομογενοποιηθούν  τα υλικά και  η σος, αφήνουμε να πάρει μια ελαφριά βράση για να μελώσει και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.  Ρίχνουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο  χονδρό πιπέρι, το καβουρντισμένο σουσάμι και σερβίρουμε.

Προσοχή στο αλάτι, η σος σόγιας είναι αλμυρή από μόνη της!!!!

Παύλος Φάκαλος


σχετικα αρθρα