ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Φωσφοριζέ κέρατα θα έχουν οι τάρανδοι στη Φιλανδία

Δημοσίευση 20 Φεβρουαρίου 2014, 13:28 / Ανανεώθηκε 20 Φεβρουαρίου 2014, 13:28
Φωσφοριζέ κέρατα θα έχουν οι τάρανδοι στη Φιλανδία
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα ειδικό σπρέι που κάνει τα κέρατα των ταράνδων να αντανακλούν στο σκοτάδι δοκιμάζουν οι Αρχές στη Λαπωνία προκειμένου να μπει τέλος σε μια τραγωδία: κάθε χρόνο περίπου 4.000 τάρανδοι πέφτουν σκοτώνονται σε τροχαία, απλά και μόνο γιατί οι οδηγοί δεν μπορούν να τους διακρίνουν στο σκοτάδι.

Ένα ειδικό σπρέι που κάνει τα κέρατα των ταράνδων να αντανακλούν στο σκοτάδι δοκιμάζουν οι Αρχές στη Λαπωνία προκειμένου να μπει τέλος σε μια τραγωδία: κάθε χρόνο περίπου 4.000 τάρανδοι πέφτουν σκοτώνονται σε τροχαία, απλά και μόνο γιατί οι οδηγοί δεν μπορούν να τους διακρίνουν στο σκοτάδι.

Όπως επισημαίνει το κρατικό δίκτυο YLE, τα περισσότερα τροχαία συμβαίνουν από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο, όταν πέραν όλων των άλλων ζητημάτων, οι δρόμοι είναι παγωμένοι και οι οδηγοί δεν μπορούν να αντιδράσουν άμεσα.

«Στόχος μας, να μειώσουμε τα τροχαία. Προς το παρόν δοκιμάζουμε το σπρέι για να δούμε αν έχει επιπτώσεις στη γούνα, αλλά ίσως να είναι πιο αποτελεσματικό στα κέρατα των ζώων, αφού αυτά διακρίνονται από απόσταση και από κάθε γωνία» δήλωσε η αρμόδια για το θέμα Ανε Όλιλα.