ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Οι καλόγριες...όλα τα ξερουν! Η αποχή από το σεξ είναι το «μυστικό» της μακροζωίας

Δημοσίευση 18 Ιανουαρίου 2017, 05:01 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2017, 20:32
Οι καλόγριες...όλα τα ξερουν! Η αποχή από το σεξ είναι το «μυστικό» της μακροζωίας
Facebook Twitter Whatsapp

Κάνοντας λιγότερο σεξ, μειώνεται η αρτηριακή πίεση κι έχεις λιγότερες πιθανότητες να κολλήσεις μικρόβια ή λοιμώξεις. 

Πρώτοι, οι Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ικανή να επηρεάσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Στη συνέχεια, όμως, Βρετανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ επικέντρωσαν την έρευνά τους στις καλόγριες προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ζουν περισσότερο από τις γυναίκες που έχουν απογόνους.

Το αποτέλεσμα της έρευνά τους είναι ότι, κάνοντας λιγότερο σεξ, μειώνεται η αρτηριακή πίεση κι έχεις λιγότερες πιθανότητες να κολλήσεις μικρόβια ή λοιμώξεις. Η αποχή από το σεξ αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ο λόγος για τον οποίο οι καλόγριες ζουν περισσότερο από τις μητέρες. Η έρευνα των Βρετανών επιστημόνων έδειξε ότι οι σκώληκες «mealworm beetles» ζουν περισσότερο όταν ζευγαρώνουν λιγότερες φορές από τους σκώληκες που ζευγαρώνουν πιο συχνά.

Κάνοντας συχνά σεξ απελευθερώνονται ορμόνες που απαιτούνται για την παραγωγή σπέρματος και ωαρίων, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες προσθέτοντας ότι, από την διαδικασία αυτή ο οργανισμός εξασθενεί, όπως επίσης και η ικανότητά του να καταπολεμήσει βακτήρια και λοιμώξεις.  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr