ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Οι πιο αποτυχημένοι εγκληματίες της πραγματικής ζωής

του Στάθη Ανδρέου - Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2017, 20:33 / Ανανεώθηκε 20 Ιανουαρίου 2017, 21:52
Οι πιο αποτυχημένοι εγκληματίες της πραγματικής ζωής
Facebook Twitter Whatsapp

Ο συνήγορος υπεράσπισης Γκάρυ Μπελ γράφει στον Spectator για κάποιους από τους πιο ανόητους πελάτες του.

Όλοι μας λατρεύουμε να κοροϊδεύουμε τους κακούς της μεγάλης οθόνης για την τραγική τους ανικανότητα να σκοτώσουν τον ήρωα. Ξανά και ξανά ό Τζέιμς Μποντ γλιτώνει από τα νύχια της εγκληματικής «ιδιοφυΐας» δρ.Νο, της οργάνωσης Σπέκτρα, που αντί να του φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι και να ξεμπερδεύει μια καλή, επινοεί τα πιο «σατανικά» (και κινηματογραφικά) κόλπα, όπως λίμνες με καρχαρίες, δηλητηριώδεις αιχμές σε παπούτσια, θανατηφόρες δέσμες ακτινών λέιζερ, τύπους με μεταλλικά σαγόνια κ.ο.κ..

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά δεν συμβαίνουν παρά στον κινηματογράφο. Ακόμα και ο πιο καθυστερημένος εγκληματίας θα καταλάβαινε ότι πρέπει να συντρίψει έναν αντίπαλο σαν τον Τζέιμς Μποντ με τον απλούστερο και συντομότερο δυνατόν τρόπο. Ή μήπως όχι;

Ο συνήγορος υπεράσπισης Γκάρυ Μπελ γράφει στον Spectator για κάποιους από τους πιο ανόητους πελάτες του.

«Ένας πελάτης μου, που θα τον αποκαλώ Μπλόφελντ, αποφάσισε να δολοφονήσει τη γυναίκα του. Δεν θέλω να συμβουλέψω τους αναγνώστες για τις ιδανικότερες μεθόδους για ένα τέτοιο έγκλημα, αλλά οι συνήθεις περιλαμβάνουν δηλητήριο, στραγγαλισμό, χτύπημα στο κεφάλι κ.λπ. Ο Μπλόφεντ αποφάσισε να καθαρίσει την κυρά του εκτοξεύοντας μια αυτοσχέδια ρουκέτα ενάμιση μέτρου στο αυτοκίνητό της, καθώς γυρνούσε στο σπίτι μέσα από ένα άλσος.

«Αφού έφτιαξε με κόπο και με μόχθο το όπλο του στην αποθήκη, το τοποθέτησε σε ένα αυτοσχέδιο ικρίωμα και το έστρεψε προς τον δρόμο. Για να βεβαιωθεί ότι θα εκτοξευόταν την κατάλληλη στιγμή κρύφτηκε και ο ίδιος στην απέναντι μεριά του δρόμου, αντικριστά με τη ρουκέτα βαστώντας το τηλεχειριστήριο και περίμενε.

«Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε το αυτοκίνητο της γυναίκας του. Όταν έφτασε κοντά του ο Μπλόφελντ πάτησε το κουμπί. Ο πύραυλος έβγαλε φλόγες και καπνούς και πέταξε προς τον στόχο του. Θα ήταν το τέλειο έγκλημα εάν δεν υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια: Το αυτοκίνητο της γυναίκας του βρισκόταν ήδη 50 μέτρα πιο κάτω όταν έφτασε η ρουκέτα.

«Τα πράγματα πήγαν τελείως στραβά όταν η ρουκέτα έπεσε πάνω στο δέντρο που κρυβόταν ο Μπλόφελντ και εξερράγη με τρομερό θόρυβο. Η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά και ο Μπλόφελντ τυλίχτηκε στις φλόγες. Ήταν ακόμα μπανταρισμένος σαν μούμια όταν ο δικαστής του έριχνε 20 χρόνια

«Θα υποθέτατε ότι είναι ο πιο ηλίθιος κακοποιός που έχω αναλάβει, αλλά δεν πλησιάζει καν. Ο αγαπημένος μου είναι ένας παραχαράκτης ο οποίος αγόρασε ένα ερασιτεχνικό χυτήριο και έφτιαξε ένα ελαστικό καλούπι για να φτιάχνει λίρες (αν και ο πληθυντικός εδώ δεν ταιριάζει: έφτιαχνε μία τη φορά).

«Με κόπο έλιωνε και έχυνε το μέταλλο και αφού κάθε νόμισμα κρύωνε, το έβαφε με χρυσή μπογιά. Ήταν φριχτά, αλλά κατόρθωναν να κοροϊδέψουν παρκόμετρα και μηχανές με τσιχλόφουσκες. Το πρόβλημα ήταν, ότι κάθε λίρα του έπαιρνε μία ώρα.

«Ο δικαστής, εμφανώς μπερδεμένος τον ρώτησε γιατί έμπαινε καν στον κόπο. “Αφού βγάζεις μόνο το ένα έκτο του κατώτατου μισθού,” ρώτησε. “Γιατί δεν βρίσκεις απλά μια δουλειά;” “Προτιμώ να δουλεύω μόνος μου,” είπε ο παραχαράκτης.  “ Έτσι διαλέγω ο ίδιος τα ωράριά μου.” Ο δικαστής έδειξε κατανόηση:

«“Κανονικά, η παραχάραξη είναι σοβαρό αδίκημα που εγείρει μεγάλες ποινές φυλάκισης,” είπε. “Αλλά σε σένα θα επιβάλω μια ποινή που πιστεύω ότι αντανακλά πλήρως τον κίνδυνο που αποτελεί για την κοινωνία η εγκληματική σου ιδιοφυΐα. Είσαι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για δύο χρόνια. Έφυγες.” Κι ο πελάτης μου έφυγε με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του.»

«Ήταν στο δικαστήριο για δύο ώρες και ήταν μόνο 11 το πρωί. Εάν έβαζε τα δυνατά του και δούλευε μέχρι τις έξι το απόγευμα θα έβγαζε αρκετά πλαστά νομίσματα για να πληρώσει το πρωινό του πάρκινγκ.»

 

πηγή: The Spectator

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr