ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Μάθετε τα 4 μυστικά τεχνάσματα για να αποκτήσετε τέλεια ηχομόνωση σπιτιού

Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου 2017, 21:52 / Ανανεώθηκε 1 Φεβρουαρίου 2017, 22:45
Μάθετε τα 4 μυστικά τεχνάσματα για να αποκτήσετε τέλεια ηχομόνωση σπιτιού
Facebook Twitter Whatsapp

Είναι γεγονός πως η κακή ηχομόνωση σπιτιού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς.

Είναι γεγονός πως η κακή ηχομόνωση σπιτιού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς. Ταυτόχρονα, είναι ένα και από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να συμβεί σε κάποιον αλλά και στους γείτονες του. 

Αυτά είναι λοιπόν τα 4 tips που πρέπει να δοκιμάσετε αν θέλετε να έχετε ηχομόνωση στο σπίτι σας.

Βάλτε στο χώρο σας "σφουγγάρια".

Προφανώς όχι τα απλά. Χοντρές κουρτίνες, χαλιά και μοκέτες λειτουργούν κυριολεκτικά σαν σφουγγάρια για τον ήχο. Χρησιμοποίησε τα στο σπίτι σου για να έχεις πολλαπλά οφέλη. Αποτελούν μια πολύ απλή και καλή λύση για την απορρόφηση των θορύβων, ενώ ταυτόχρονα κάνουν το σπίτι σας πιο ζεστό και μειώνουν τα λεφτά που ξοδεύεις για θέρμανση.

Γεμίστε τα κενά με σιλικόνη.

Ο ήχος κυλάει από δωμάτιο σε δωμάτιο ή από έξω προς τα μέσα. Αυτό που πρέπει να σας νοιάζει επομένως για να έχετε καλή ηχομόνωση σπιτιού είναι να εμποδίσετε αυτή την κίνηση. Να του βάλετε εμπόδια. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κλείσετε όλα τα μικρά κενά που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα σε πόρτες, παράθυρα ή οπουδήποτε αλλού. Είναι ιδιαίτερα οικονομικό και θα μειώσει αισθητά τους εκνευριστικούς θορύβους.

Επιλέξτε τα σωστά κουφώματα.

Η επιλογή των κουφωμάτων ενός σπιτιού πρέπει έτσι κι αλλιώς να γίνετε με προσοχή. Αν όμως αντιμετωπίζετε και προβλήματα ηχορύπανσης, τότε είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Όπως είπαμε κι πιο πάνω, η σωστή ηχομόνωση σπιτιού απαιτεί εμπόδια. Οι εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες, λοιπόν, παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ενδιάμεσα στα δωμάτια καλό είναι να τοποθετήσετε χοντρές πόρτες, ενώ για τις εξωτερικές θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα τα αλουμίνια. Είναι σίγουρα μια πιο κοστοβόρα λύση, αλλά θα συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της φασαρίας, αλλά και στη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας του σπιτιού.

Επενδύστε με γυψοσανίδα τους τοίχους σας.

Η τοποθέτηση γυψοσανίδας έχει πολλά οφέλη, ένα από αυτά είναι και η προστασία που προσφέρει από τους ενοχλητικούς ήχους. Αποτελεί τάση στη διακόσμηση και θα είναι ιδιαίτερα εύκολο να την συνδυάσετε με το υπόλοιπο σπίτι σας. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να βάλετε παντού. Μπορείτε να την προτιμήσετε μόνο σε σημεία που αντιμετωπίζετε άμεσο πρόβλημα.