ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παράλυτη σκυλίτσα, ταξίδευε μήνες για να ζητήσει βοήθεια

Δημοσίευση 10 Μαρτίου 2017, 19:28 / Ανανεώθηκε 10 Μαρτίου 2017, 20:12
Παράλυτη σκυλίτσα, ταξίδευε μήνες για να ζητήσει βοήθεια
Facebook Twitter Whatsapp

Έχει συγκινήσει το διαδίκτυο, η ιστορία της μικρής Ποπί, μια σκυλίτσα που υπέστη σοβαρό τραυματισμό που συνέθλιψε τη σπονδυλική της στήλη με αποτέλεσμα τα πίσω πόδια της να μην κουνιούνται.

Έχει συγκινήσει το διαδίκτυο, η ιστορία της μικρής Ποπί, μια σκυλίτσα που υπέστη σοβαρό τραυματισμό που συνέθλιψε τη σπονδυλική της στήλη με αποτέλεσμα τα πίσω πόδια της να μην κουνιούνται.

Ένα πιθανό σενάριο, είναι να ποδοπατήθηκε από κάποιο ζώο, να χτυπήθηκε ή κάποιος να την κλώτσησε πολύ δυνατά. Το πλάσμα άντεξε σε αυτή την κατάσταση για εβδομάδες, ίσως και μήνες, πριν συρθεί σε ένα απομακρυσμένο στρατόπεδο έρευνας ώστε να ζητήσει βοήθεια. Η Αμάντα Στρονζά, εργάζεται ως ερευνήτρια ελεφάντων στη βόρεια περιοχή Οκαβάνγκο της Μποτσουάνα.

Σοκαρίστηκε τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της όταν εμφανίστηκε η Πόπι, «Ήρθε κυριολεκτικά συρόμενη με τα πίσω πόδια παράλυτα. Δεν μπορούσε να περπατήσει αλλά ήταν γεμάτη αγάπη και ζητούσε βοήθεια», αναφέρει η Αμάντα. Η γυναίκα και οι συνεργάτες της, μετέφεραν αμέσως το τετράποδο και το φρόντισαν όσο καλύτερα μπορούσαν.

Ο πιο κοντινός κτηνίατρος, βρισκόταν 8 ώρες μακριά με το αυτοκίνητο. Έτσι, την φρόντισαν μερικές ημέρες πριν σιγουρευτούν πως μπορεί να ταξιδέψει. "Ήταν ακόμη σοκαρισμένη που επιβίωσε παρά τα τραύματα και την ταλαιπωρία ώσπου να φτάσει στο στρατόπεδο", δήλωσε η Αμάντα

Η γυναίκα δηλώνει: «Το στρατόπεδό μας είναι σε μια απομακρυσμένη περιοχή, γεμάτη με ελέφαντες, λιοντάρια, ύαινες, και άλλα αρπακτικά. Η Πόπι κατάφερε κάπως να έρθει σε εμάς, αδυνατισμένη και μούσκεμα από τη βροχή.» Αφού η Πόπι κατάφερε να επιβιώσει από τα τραύματα, τους θηρευτές και τα επιπλέον προβλήματα υγείας, οι διασώστες της, ήξεραν πως έπρεπε να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν.

Το τετράποδο με τους νέους του φίλους, έκαναν το οδικό ταξίδι των 8 ωρών σ’ επικίνδυνους δρόμους, διέσχισαν το ποτάμι και βρέθηκαν στο πλησιέστερο κτηνιατρείο. Ο κτηνίατρος, διαπίστωσε πως η Πόπι είναι περίπου 7 μηνών και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να διορθωθούν τα τραύματα της σπονδυλικής της στήλης.

Η Στρονζά και οι συνεργάτες της, άνοιξαν μια σελίδα με το όνομα «GoFundMe» για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε να βοηθηθεί η Πόπι, «Ο κτηνίατρος δήλωσε πως οι πιθανότητες να επανέλθει ήταν λίγες. Αλλά, είχε τόση πολύ ζωή μέσα της και έπρεπε να τιμήσουμε την επιθυμία της για ζωή, και την σκληρή μάχη που έδωσε για να μας βρει και να παραμείνει ζωντανή. Δεν μπορούσα να συμφωνήσω στην ευθανασία της», δηλώνει η Στρονζά.

Μετά από μερικές ημέρες με καλό φαγητό, άφθονο νερό και αντιφλεγμονώδες φάρμακο, η κατάσταση της Πόπι βελτιώθηκε σημαντικά. Ο κτηνίατρος αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να την αφήσει να ανακτήσει τη δύναμή της για λίγο, πριν επιχειρήσει την επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση.

Ο σκύλος συγκλονίζει κάθε μέρα τους διασώστες με την πρόοδό της. Πλέον, μπορεί να ρίξει λίγο βάρος στα πίσω πόδια της. Ήξεραν από την πρώτη στιγμή πως ήταν ιδιαίτερη αλλά δεν φανταζόντουσαν πως μπορούσε να καταφέρει τόσα. "Τα μάτια της μας αιχμαλώτισαν αμέσως. Γυάλιζαν και εκλιπαρούσαν για ζωή."

"Έχει το πιο γλυκό βλέμμα που μπορούσε να δει κανείς παρά την απελπιστική της κατάσταση», δηλώνει η διασώστης της. Σήμερα, η Πόπι ζει με τους φίλους της στην Μποτσουάνα ενώ ανακτά δυνάμεις και την υγεία της.

Μέσα σε ένα μήνα, οι διασώστες της θα αξιολογήσουν την πρόοδό της με το μικρό πλάσμα αρνείται να παραιτηθεί.

«Έχει ήδη τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που την αγαπούν από απόσταση και ελέγχουν καθημερινά την πρόοδο της. Θέλουν να δουν μια ευτυχή έκβαση, δηλαδή την υιοθεσία της από μια αγαπημένη οικογένεια», είπε η Στρονζά και συμπληρώνει: «Θα ανακτήσει την ικανότητά της να περπατήσει ή θα χρειαστεί ρόδες για να την βοηθήσουν κάπως. Νομίζω ότι έχει ένα λαμπρό μέλλον!».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr