ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Γερμανία: Νήπιο πήγε στον βρεφονηπιακό με τη βόμβα του...

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2017, 19:53 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2017, 19:53
Γερμανία: Νήπιο πήγε στον βρεφονηπιακό με τη βόμβα του...
Facebook Twitter Whatsapp

Πανικό προκάλεσε σήμερα ένα νήπιο, στον βρεφονηπιακό σταθμό όπου φοιτά, στη Γερμανία, καθώς, εκτός από το κολατσιό του, είχε μαζί του και μια... βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου την οποία είχε βρει τυχαία σε ένα δάσος

Πανικό προκάλεσε σήμερα ένα νήπιο, στον βρεφονηπιακό σταθμό όπου φοιτά στη Γερμανία, καθώς, εκτός από το κολατσιό του, είχε μαζί του και μια... βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου την οποία είχε βρει τυχαία σε ένα δάσος.

Το... ασυνήθιστο «παιχνίδι» του μικρού ανάγκασε την αστυνομία να εκκενώσει το σχολείο. Το παιδί βρήκε τη βόμβα σε μια εκδρομή σε δάσος, κοντά στην πόλη Ντάρμστατ και την πήρε μαζί στο σχολείο του. Όταν οι νηπιαγωγοί είδαν το "παράξενο παιχνίδι" ακουμπισμένο σε ένα ράφι ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και φρόντισαν να απομακρύνουν με ασφάλεια τα παιδιά, οδηγώντας τα σε μια απομακρυσμένη παιδική χαρά.

Οι πυροτεχνουργοί έφτασαν πολύ γρήγορα στο νηπιαγωγείο και παρέλαβαν τη βόμβα.

Λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ομάδες των πυροτεχνουργών μέχρι και σήμερα αναγκάζονται πολύ συχνά να εξουδετερώνουν βόμβες και οβίδες εκείνης της εποχής που εντοπίζονται τυχαία σε εργοτάξια, σε δάση, σε χωράφια, ακόμη και στους κήπους σπιτιών. 

Πέρσι τον Δεκέμβριο μάλιστα εκκένωσαν το Άουγσκμπουργκ, ενώ τον Μάιο απομακρύνθηκαν 50.000 άνθρωποι από το Ανόβερο, για να εξουδετερωθούν τρεις παλαιές βόμβες βρετανικής κατασκευής.