ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η Σουαζιλάνδη μετονομάζεται σε «Βασίλειο του Εσουατίνι»

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2018, 19:59 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2018, 19:59
Η Σουαζιλάνδη μετονομάζεται σε «Βασίλειο του Εσουατίνι»
Photo: CC0
Facebook Twitter Whatsapp

Επαναφορά της προαποικικής ονομασίας

Με την ευκαιρία την 50ή επέτειο ανεξαρτησίας της χώρας, ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης, τελευταίος απόλυτος μονάρχης της Αφρικής, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αποκαλείται στο εξής «Εσουατίνι».

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι η Σουαζιλάνδη θα ξαναπάρει το αρχικό όνομά της» δήλωσε ο βασιλιάς Μσουάτι Γ’ μιλώντας στο κατάμεστο στάδιο της πόλης Μανζίνι. «Όταν ανεξαρτητοποιήθηκαν, όλες οι αφρικανικές χώρες ξαναπήραν το παλιό τους όνομα, εκείνο με το οποίο αποκαλούνταν πριν από την περίοδο της αποικιοκρατίας» εξήγησε.

«Η Σουαζιλάνδη είναι η μοναδική χώρα που διατήρησε την ονομασία εκείνης της περιόδου. Από τώρα και στο εξής η χώρα θα αποκαλείται επισήμως Βασίλειο του Εσουατίνι» ανακοίνωσε.

Στη γλώσσα σουάτι, η λέξη εσουατίνι σημαίνει «η χώρα των Σουάζι». Η ονομασία Σουαζιλάνδη είναι μια μίξη των σουάτι και των αγγλικών.

Το πρώην βρετανικό προτεκτοράτο, μια μικρή ορεινή χώρα ανάμεσα στη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη, ανέκτησε την ανεξαρτησία του το 1968.

Την εποχή της αποικιοκρατίας, οι αφρικανικές χώρες είχαν αλλάξει ονομασία, επέστρεψαν όμως στα παλιά τους ονόματα όταν ανεξαρτητοποιήθηκαν: το Βελγικό Κονγκό έγινε αρχικά Ζαΐρ και κατόπιν Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Νότια Ροδεσία μετονομάστηκε σε Ζιμπάμπουε και η Χρυσή Ακτή σε Γκάνα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr