ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η Αγγλία απειλείται από τον... σκόρο

Δημοσίευση 23 Απριλίου 2018, 19:31 / Ανανεώθηκε 24 Απριλίου 2018, 12:50
Η Αγγλία απειλείται από τον... σκόρο
Facebook Twitter Whatsapp

Η αγγλική εταιρεία προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον πολλαπλασιασμό των εντόμων λόγω των ήπιων χειμώνων

Δωδεκάμηνη έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς English Heritage, με τη συνδρομή μελών του κοινού, αποκάλυψε την έκταση του κινδύνου που απειλεί χαλιά, ιστορικές ταπισερί αλλά και τα ρούχα στις ντουλάπες των εγγλέζων. Σύμφωνα με τα πόρισμα της έρευνας το πρόβλημα εντοπίζεται με ιδιαίτερη έμφαση στο νότιο τμήμα της Αγγλίας, όπου οι θερμοκρασίες τα τελευταία χρόνια έχουν κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Το project ονομάστηκε «Operation Clothes Moth» και σκοπός του ήταν να επιτρέψει στους επιστήμονες να κατανοήσουν τους μηχανισμούς αναπαραγωγής και τη συμπεριφορά των ενοχλητικών εντόμων ώστε να προστατέψουν αποτελεσματικά τα κειμήλια που εκτίθενται στα ιστορικά αρχοντικά της χώρας.

Μάλιστα η English Heritage εξέδωσε και φυλλάδιο με συμβουλές για την αντιμετώπιση των σκόρων, βασισμένες στις εικοσαετή εμπειρία της. Ξεδιαλέγουμε: Να τσεκάρετε τις ραφές και τις πιέτες, να φυλάτε τα ρούχα σε σακούλες αποθήκευσης σε κενό αέρος, να βγάζετε τα ρούχα από τις ντουλάπες και να τα τινάζετε τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr