ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Εξορκισμός από ελικόπτερο για να φύγει ο …δαίμονας

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2019, 12:18
Εξορκισμός από ελικόπτερο για να φύγει ο …δαίμονας
Photo: Photo by Arseny Togulev on Unsplash
Facebook Twitter Whatsapp

 

Ο καθολικός επίσκοπος της Μπουοναβεντούρα θα ραντίσει ολόκληρη την πόλη με αγιασμό το σαββατοκύριακο για να διώξει τα κακά πνεύματα

 

Στην Μπουοναβεντούρα, το περίφημο λιμάνι της Κολομβίας, η διακίνηση ναρκωτικών και ο πόλεμος ανάμεσα στις συμμορίες έχουν πάρει εκρηκτικέ διαστάσεις. Ακόμα και η προσπάθεια να δημιουργηθεί «ανθρωπιστική ζώνη» μέσα στον αστικό ιστό απέτυχε.

Όμως, ο επίσκοπος της περιοχής Monsignor Rubén Darío Jaramillo Montoya πιστεύει ότι έχει τη λύση. Έτσι, το σαββατοκύριακο, που συμπίπτει με την γιορτή του πολιούχου της πόλης, ο άγιος πατέρας θα επιβιβαστεί σε ελικόπτερο και θα ραντίσει την πόλη με αγιασμό για να εξορκίσει το κακό. «Στην Μπουοναβεντούρα πρέπει να διώξουμε τον διάβολο για να επιστρέψει η ηρεμία την οποία η πόλη έχασε με τα τόσα εγκλήματα, τη διαφθορά, το κακό και την διακίνηση ναρκωτικών» δήλωσε ο καλός ποιμήν στα τοπικά μέσα. «Θα αποτελέσει σπουδαίο παράδειγμα για όλους αν με τον αγιασμό μπει ένα τέλος στα δεινά και ο διάβολος φύγει επιτέλους από εδώ»., συμπλήρωσε.

Η κατάσταση στην πόλη είναι τέτοια ώστε το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρο κατάλογο μα απαγωγές και δολοφονίες από συμμορίες οι οποίες διατηρούν κτίρια στα οποία σφαγιάζουν τα θύματά τους.

Εις απάντησιν, το Βατικανό ανακοίνωσε νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εξορκισμούς.