ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ένα μπουκάλι ουίσκι… έσπασε τα κοντέρ – Πουλήθηκε σχεδόν 2 εκατ. δολάρια!

Δημοσίευση 26 Οκτωβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 26 Οκτωβρίου 2019, 11:03
Ένα μπουκάλι ουίσκι… έσπασε τα κοντέρ – Πουλήθηκε σχεδόν 2 εκατ. δολάρια!
Facebook Twitter Whatsapp

Έγινε πλέον το πιο ακριβό μπουκάλι αλκοολούχου που έχει δημοπρατηθεί ποτέ

Ένα μικρό θησαυρό πρόσθεσε άγνωστος στην… κάβα του αφού δεν δίστασε να δαπανήσει σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια για ένα μπουκάλι ουίσκι.

Πρόκειται για το μπουκάλι που πουλήθηκε έναντι 1,9 εκατ. δολαρίων, σε δημοπρασία του Sotheby’s, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ. Το μπουκάλι Macallan Fine and Rare, ουίσκι του 1926, είναι πλέον το πιο ακριβό μπουκάλι αλκοολούχου που έχει δημοπρατηθεί ποτέ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ένα τέτοιο ουίσκι γράφει ιστορία. Πέρυσι, μπουκάλι από την ίδια σειρά είχε σπάσει ξανά ρεκόρ, όταν πουλήθηκε για 1,2 εκατ. δολάρια, σε δημοπρασία του οίκου Christie’s, στο Λονδίνο. Αποσταγμένο το 1926, το μπουκάλι που έγραψε τώρα ιστορία είναι από το βαρέλι με τον αριθμό 263, από το οποίο προέκυψαν 40 φιάλες ουίσκι. Από αυτές, μόνο 14 επισημάνθηκαν ως Fine and Rare.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του CNN, από το μπουκάλι «βγαίνουν» 45 σερβιρίσματα, κάτι που σημαίνει ότι κάθε ένα από αυτά κοστίζει 42.000 δολάρια.

Δεν ξέρουμε αν ο νέος του ιδιοκτήτης σκοπεύει να καταναλώσει το ποτό αλλά είναι σίγουρο πως αν το πράξει θα επιλέξει μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για να το κάνει.