ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δικαστήριο στην Ιταλία απαγόρευσε το μαγείρεμα… βρωμερών φαγητών!

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2017, 18:02 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2017, 18:16
Δικαστήριο στην Ιταλία απαγόρευσε το μαγείρεμα… βρωμερών φαγητών!
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα κακό μαγείρεμα που έχει προκαλέσει δυσοσμία σ΄ ένα γείτονα, μπορεί να σε φέρει στις πύλες ενός δικαστηρίου και να φας πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Ένα κακό μαγείρεμα που έχει προκαλέσει δυσοσμία σ΄ ένα γείτονα, μπορεί να σε φέρει στις πύλες ενός δικαστηρίου και να φας πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Το Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας αυτή την εβδομάδα επικύρωσε την απόφαση για την ποινικοποίηση έντονων οσμών μαγειρέματος, με τον νομικό όρο: «οσφρητική παρενόχληση».

Η απόφαση έρχεται ως μέρος μιας μακράς δικαστικής διαμάχης ανάμεσα σε δύο γείτονες από την πόλη της Monfalcone κοντά στα σύνορα της Ιταλίας με τη Σλοβενία.

Ένοικοι μιας πολυκατοικίας διαμαρτυρήθηκαν για το μαγείρεμα ενός παντρεμένου ζευγαριού, όταν έφτιαχναν μια «Μιστί fritti», ένα δημοφιλές ιταλικό πιάτο από μεικτά θαλασσινά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η έντονη μυρωδιά από το μαγείρεμα του ζευγαριού προκάλεσε αφόρητη δυσοσμία για τους άλλους ένοικους της πολυκατοικίας.

Η υπόθεση πήγε πρώτα στο δικαστήριο της Γκορίτσια, όπου το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο για αντι-κοινωνική συμπεριφορά. Το ζευγάρι άσκησε έφεση και πήρε την υπόθεσή τους στην πόλη της Τεργέστης - αλλά το δικαστήριο επικύρωσε την αρχική απόφαση.

Δεν ικανοποιήθηκαν με καμία από αυτές τις δικαστικές αποφάσεις και το ζευγάρι προσέφυγε εκ νέου, πηγαίνοντας την υπόθεση στο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ρώμης.

Το δικαστήριο διέταξε να πληρώσει € 2.000 πρόστιμο για την επιθετική τους μαγειρική.