current views are: 14

7 Απριλίου 2017
Δημοσίευση15:03

Έρευνα: Σε ποιες χώρες γεννιούνται τα πιο κλαψιάρικα μωρά

Το πιο σύνηθες πρόβλημα των νέων γονιών είναι η αϋπνία. Αυτό οφείλεται γιατί το μωράκι τους κλαίει συνεχώς, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας και ο ύπνος έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας.

Δημοσίευση 15:03’

Το πιο σύνηθες πρόβλημα των νέων γονιών είναι η αϋπνία. Αυτό οφείλεται γιατί το μωράκι τους κλαίει συνεχώς, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας και ο ύπνος έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας.

Το πιο σύνηθες πρόβλημα των νέων γονιών είναι η αϋπνία. Αυτό οφείλεται γιατί το μωράκι τους κλαίει συνεχώς, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας και ο ύπνος έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας.

Αυτή λοιπόν, η «καλή» συνήθεια των νέων μελών μίας οικογένειας αποτέλεσε θέμα εκτεταμένης έρευνας του τμήματος Ψυχολογίας του University of Warwick, με τους ειδικούς να εξετάζουν 8.700 νήπια ώστε να καταλάβουν τόσο το γιατί κλαίνε και κυρίως εάν αυτή η όχι και τόσο ευχάριστη συνήθεια έχει σχέση με την εθνικότητα!

Βάσει, λοιπόν, των αποτελεσμάτων -τα οποία, μάλιστα, δημοσιεύθηκαν στο «Journal of Pediatrics», η εθνικότητα τελικώς διαδραματίζει ρόλο ακόμη και στη συχνότητα του κλάματος ενός μωρού. Ποια είναι τα μωρά που κλαίνε περισσότερο; Κατά σειρά κατάταξης αυτά που έχουν γεννηθεί σε Βρετανία, Καναδά και Ιταλία, ενώ στον αντίποδα τα μωρά από τη Δανία είναι τα πιο ήσυχα του κόσμου!

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Dieter Wolke «τα μωρά από τη Βρετανία αποδείχθηκαν τα πιο κλαψιάρικα, με αυτά από τη Δανία να είναι τα πιο ήρεμα, ενώ τα μωρά από την Αμερική βρίσκονται περίπου στον μέσο όρο».

Πάντως οι επιστήμονες δεν κατόρθωσαν να βρουν τις πραγματικές αιτίες στη διαφορά των ωρών κλάματος μεταξύ των μωρών, ενώ υποψιάζονται ότι αυτά από τη Δανία μάλλον είναι πιο ήσυχα, καθώς οι μητέρες τους λαμβάνουν τη μεγαλύτερη άδεια μητρότητας, η οποία μπορεί να φθάσει έως και τις 52 εβδομάδες.

Αυτό, πάντως, που πρέπει να ανακουφίσει τους γονείς είναι ένα άλλο συμπέρασμα των επιστημόνων.  Ότι το συνεχόμενο κλαψούρισμα κάποια στιγμή σταματάει ή έστω μειώνεται αισθητά όταν το παιδί κλείσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του.


σχετικα αρθρα