ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αυτές οι βρώσιμες φυσαλίδες νερού θ’ αντικαταστήσουν στο μέλλον τα πλαστικά μπουκάλια

Δημοσίευση 12 Απριλίου 2017, 19:07 / Ανανεώθηκε 12 Απριλίου 2017, 20:33
Facebook Twitter Whatsapp

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού θα μπορούσαν σύντομα να είναι ένα προϊόν του παρελθόντος, χάρη σε αυτές τις απίστευτες βρώσιμες φυσαλίδες νερού που δημιουργείται από μια καινοτόμο βιώσιμη συσκευασία. 

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού θα μπορούσαν σύντομα να είναι ένα προϊόν του παρελθόντος, χάρη σε αυτές τις απίστευτες βρώσιμες φυσαλίδες νερού που δημιουργείται από μια καινοτόμο βιώσιμη συσκευασία

Οι φυσαλίδες, που ονομάζονται Ooho, δημιουργούνται από μια άμορφη μάζα του πόσιμου νερού μέσα σε μια βρώσιμη μεμβράνη κατασκευασμένη απ' ένα φυσικό εκχύλισμα φυκιών. Τίποτα δεν θα πάει χαμένο, και το προϊόν θα βιοδιασπώνεται πλήρως σε 4-6 εβδομάδες, αν δεν καταναλωθεί.

Η ομάδα, αυτής της λαμπρής ιδέας ονομάζεται Rocks Lab, είναι μια ομάδα αποφοίτων μηχανικών από την RCA και το Imperial College του Λονδίνου, που εισήγαγε πρώτη το 2013 αυτήν την πρωτοποριακή ιδέα.

Από τότε έχουν εργαστεί σκληρά για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και πρόσφατα έφτιαξαν μια σελίδα στο ίντερνετ που ονομάζεται crowdfunding. Δεδομένου ότι μόνο οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν κατ 'εκτίμηση 35 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια ετησίως, και δεδομένου ότι τα πλαστικά μπουκάλια νερού χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να αποσυντεθούν, αυτό ακούγεται σαν μια λαμπρή ιδέα!