ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Συγκλονίζει ο βετεράνος που με κομμένο πόδι κουβάλησε στην πλάτη του δρομέα στον Μαραθώνιο

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2017, 17:21 / Ανανεώθηκε 18 Απριλίου 2017, 17:21
Facebook Twitter Whatsapp

Ένας βετεράνος άνδρας με τεχνητό πόδι συγκλόνισε τους θεατές στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Στα τελευταία μέτρα πήρε στην πλάτη του τη δρομέα -οδηγό του και μια αμερικανική σημαία, καταφέρνοντας να φτάσει έτσι μέχρι τη γραμμή του τερματισμού!

Ένας βετεράνος άνδρας με τεχνητό πόδι συγκλόνισε τους θεατές στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Στα τελευταία μέτρα πήρε στην πλάτη του τη δρομέα -οδηγό του και μια αμερικανική σημαία, καταφέρνοντας να φτάσει έτσι μέχρι τη γραμμή του τερματισμού!

Ο Ερλ Γκρανβιλ έχασε το αριστερό του πόδι, υπηρετώντας ως στρατιωτικός στο ΑφγανιστάνΤο όχημα στο οποίο επέβαινε, το καλοκαίρι του 2008, χτυπήθηκε από βόμβα. Μετά τον τραυματισμό μου και την προσαρμογή του προσθετικού μέλους, ο Γκρανβιλ δεν το έβαλε κάτω και πήρε μέρος σε μια σειρά μαραθωνίων -στη Βοστώνη, το Σικάγο, το Ντιτρόιτ, τη Νέα Υόρκη- χρησιμοποιώντας ειδικό αμαξίδιο.

Χθες, ο Γκράνβιλ πήρε μέρος στο Μαραθώνιο της Βοστώνης αυτή τη φορά χωρίς το αμαξίδιο. Στη διάρκεια της διαδρομής του πολλοί ήταν εκείνοι που έτρεχαν προς το μέρος του για να τον αγκαλιάσουν και να τον ενθαρρύνουν, αλλά και για να τον ευχαριστήσουν για το παράδειγμα θάρρους και αποφασιστικότητας που προσέφερε: «Δεν ξέρω για τι πράγμα εμπνέονται. Εγώ περπατάω», είπε.

Ωστόσο, αυτό που συγκλόνισε όλους του θεατές ήταν η κίνησή του στα τελευταία μέτρα της διαδρομής, όταν πήρε στην πλάτη του τη δρομέα- οδηγό του και τερμάτισε έτσι, κρατώντας ταυτόχρονα και την σημαία της Αμερικής.