ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Διαδηλωτές «ζόμπι» κατέκλυσαν το Αμβούργο εναντίον της G20

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2017, 20:52 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2017, 21:42
Facebook Twitter Whatsapp

Ανοίγοντας το χορό των αντιδράσεων απέναντι στην G20 στο Αμβούργο, γερμανική καλλιτεχνική ομάδα διοργάνωσε πορεία «ζόμπι» στο κέντρο της πόλης, με εκατοντάδες να περιφέρονται καλυμμένοι σε γκρίζα σκόνη στους δρόμους. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοίγοντας το χορό των αντιδράσεων απέναντι στην G20 στο Αμβούργο, γερμανική καλλιτεχνική ομάδα διοργάνωσε πορεία «ζόμπι» στο κέντρο της πόλης, με εκατοντάδες να περιφέρονται καλυμμένοι σε γκρίζα σκόνη στους δρόμους. 

Οι διαδηλωτές χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες πολλών ατόμων και διασκορπίστηκαν παντού στο Αμβούργο, πραγματοποιώντας σιωπηρή διαμαρτυρία κατά της παγκόσμιας "πολιτικής ελίτ".

Ντυμένοι και βαμμένοι σε γκρίζο - ασημί χρώμα, στέκονται σε διάφορα σημεία της πόλης και με αργές κινήσεις εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους.

Οι ακτιβιστές φέρουν την ονομασία Gestalten, ίσως από την ψυχολογία Gestalt, και ζητούν από την G20 μία πιο ανοικτή και ισότιμη κοινωνία κι όχι μία κοινωνία την οποία διαχειρίζονται μερικοί εκατοντάδες.

Πρόκειται για μία απολύτως ειρηνική διαμαρτυρία, την ίδια ώρα που η γερμανική αστυνομία θωρακίζει την περιοχή καθώς ανησυχεί για βίαιες αντιδράσεις και έκτροπα με 20.000 ένστολους να περιπολούν από γης και αέρος, συνοδεία εκατοντάδων σκύλων.

Αναμένονται περίπου 8.000 διαδηλωτές από διάφορες χώρες της Σκανδιναβίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας.

Ήδη σημειώθηκαν και τα πρώτα μικρής έκτασης επεισόδια με την αστυνομία να διαλύει πλήθος διαδηλωτών με υδραντλίες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr