ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σοκαριστική προφητεία της Οσίας Σοφίας: «Θα καταστραφούν τα τρία τέταρτα της ανθρωπότητας»

Δημοσίευση 5 Δεκεμβρίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 31 Δεκεμβρίου 2021, 20:58
Σοκαριστική προφητεία της Οσίας Σοφίας: «Θα καταστραφούν τα τρία τέταρτα της ανθρωπότητας»
Facebook Twitter Whatsapp

Η λαιμαργία θα χαλάσει τον κόσμο, καθώς και η υπερηφάνεια, αναφέρει στην προφητεία της η Οσία Σοφία.

Η Σοφία Χοτοκουρίδου, γεννήθηκε το 1883 στην Τραπεζούντα της τότε οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ήδη από τα παιδικά της χρόνια έτρεχε στις εκκλησίες και τα εξωκκλήσια, για να τα φροντίσει και να ανάψει τα καντήλια και απέφευγε τις συναναστροφές με παιδιά της ηλικίας της. Σε ηλικία 32 ετών, το 1915, βιώνει τη σφαγή των Αρμενίων, γεγονός που τη συντάραξε για πάντα. Όπως ισχυρίστηκε η ίδια, μετά τα γεγονότα της γενοκτονίας, η Παναγία εμφανίστηκε σαν σε όραμα και της ζήτησε να μεταβεί στην Μονή της Παναγίας της Κλεισούρας στην Καστοριά.

Σε ηλικία 34 ετών το 1917, εγκαθίσταται στο Μοναστήρι της Παναγίας στην Κλεισούρα. Ηγούμενος της Μονής, ο π.Γρηγόριος Μαγδάλης, παλαιός αγιορείτης μοναχός, με καλή σειρά στην πνευματική του ζωή και αρετές τις οποίες μετέδωσε στη Σοφία που ήταν το δεξί του χέρι στις πολλές καθημερινές ανάγκες του μοναστηριού. Εκτός από τις καθημερινές εργασίες του νοικοκυριού της Μονής, με πολλή επιμέλεια φρόντιζε τους εργαζομένους στα κτήματα του μοναστηριού, τους περαστικούς, τους ασθενείς.

Οι Γερμανοί στην Κλεισούρα

Το 1944 εισβάλλουν οι Γερμανοί στην Κλεισούρα και μανιασμένοι άρχισαν να σφάζουν και να καίνε. Η Σοφία δέκα ημέρες νωρίτερα, μιλούσε για το κακό που έμελλε να γίνει στο χωριό κι έτσι κι έγινε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Στο χωριό σφαγιάσθηκαν 286 γυναικόπαιδα και κάηκαν 150 σπίτια. Πολλοί από τους κατοίκους που γλίτωσαν, κρύφτηκαν στο μοναστήρι της Παναγίας, το οποίο οι Γερμανοί περικύκλωσαν με μπετόνια γεμάτα βενζίνη για να το κάψουν. Τότε η Σοφία, με την εικόνα της Παναγίας στα χέρια, γονατίζει μπροστά στους Γερμανούς στρατιώτες, τους φιλά τα πόδια, κλαίει δυνατά και τους λέει: «Όχι την Παναγία». Τότε εκείνοι, σίγουρα με παρέμβαση της Παναγίας, έφυγαν και δεν πείραξαν το μοναστήρι. Έτσι σώθηκε και ο κόσμος που είχε κρυφτεί εκεί και τα κτίρια του μοναστηριού.

Μαρτυρίες προσκυνητών

Η Κα Ελένη, σύζυγος του κ.Χρύσου Χ. απο την Πτολεμαϊδα, διηγείται ότι τις Κυριακές έφτιαχνε πίτες και ήθελε να συναντήσει τη Σοφία για την οποία είχε ακούσει πολλά κι έτσι μια μέρα πήγαν οικογενειακώς στο μοναστήρι. Με το που πάτησαν το πόδι τους στη Μονή, εμφανίζεται η Σοφία μπροστά της και της λέει: «Μη, κορίτσι μ', μην κάνεις πίτες Κυριακή». Η Κα Ελένη θυμάται ακριβώς τα λόγια της: «Την Κυριακή να μην κάνεις ούτε πίτες ούτε τίποτα, μόνο τις πιο αναγκαίες δουλειές. Η Κυριακή είναι μέρα του Θεού». Κάποια άλλη φορά είχε επισκεφτεί τη Μονή, ομάδα προσκυνητών από την Κοζάνη και διηγούνται, ότι μόλις τους είδε η Σοφία, τους χαιρέτησε όλους με το όνομα τους, αναφέροντας στον καθένα το προσωπικό του πρόβλημα, ενώ δεν παρέλειψε να ρωτήσει για όσους ήταν στο χωριό.

Όλη τη νύχτα η Σοφία ήταν γονατιστή και ακουμπισμένη στον υγρό τοίχο, διατηρώντας ελάχιστα κάρβουνα αναμμένα, μόνο και μόνο για να βγαίνει από την καμινάδα λίγος καπνός, για να μη λένε οι περαστικοί ότι η Παναγία είναι μόνη της. Το τζάκι ήταν ο άμβωνας της, από εκεί έκανε τα κηρύγματα της. Γραφή και ανάγνωση δε γνώριζε, αλλά είχε μάθει απ' έξω την παράκληση της Παναγίας και πολλά εκκλησιαστικά τροπάρια. Ο παπά-Φώτης γράφει: «Την έλεγα μερικές συμβουλές από χωρία των Πατέρων και μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, τα θυμότανε και μου τα έλεγε». Ότι φαγώσιμο της πήγαιναν το δεχόταν, αλλά δεν τα γευόταν, τα έβαζε πάνω στην πλάκα του τζακιού και ξάπλωνε πάνω τους. Πάντα τα ρούχα της ήταν κουρελιασμένα και κυκλοφορούσε ξυπόλητη χειμώνα, καλοκαίρι. Η Κα Σούλα Σ. από τη Βέροια γράφει σε επιστολή της ότι στα μαθητικά της χρόνια πήγαν εκδρομή στη Μονή της Παναγίας και εκεί συνάντησε πρώτη φορά τη Σοφία ξυπόλιτη, ρίχνοντας κρύο νερό στα γυμνά της πόδια, ενώ το κρύο ήταν τσουχτερό. Η Κα Ουρανία Σ. κάτοικος Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι όταν κι εκείνη ήταν μαθήτρια το 1967, πήγε εκδρομή από το χωριό Βεγόρα Αμυνταίου Φλωρίνης στην Παναγία κι εκεί συνάντησε τη Σοφία, η οποία τους διηγήθηκε πως τη χειρούργησε η ίδια η Παναγία.

Ότι και να της πήγαιναν, τα έδινε και ποτέ δεν κράτησε κάτι για εκείνη. Το φαγητό της ήταν κόκκινες πιπεριές, κανένα πράσσο ψημμένο στη χόβολη του τζακιού, τουρσί ντομάτα, λάδι μόνο Σάββατο και Κυριακή και σπάνια καμιά μουχλιασμένη κονσέρβα ψάρι. Πέρασαν 47 χρόνια από την ημέρα που η Σοφία εγκαταστάθηκε στο "σπίτι" της αγαπημένης της "Παναϊας", μέχρι την κοίμηση της. Χρόνια με αυστηρή νηστεία, προσευχή, σαλότητα προς αποφυγή της κοσμικής δόξας και πολλάκις σε κοινωνία με την Παναγία και τους Αγίους. Η ζωή της όντας ισάγγελη, είχε τα χαρακτηριστικά της προπτωτικής κατάστασεις των Πρωτοπλάστων και αυτό το αποδεικνύει η σχέση της με αρκούδες, φίδια, θηρία του δάσους και όρνεα του ουρανού, τα οποία είχαν οικειότητα μαζί της.

Την 1η Ιουλίου 2012 έγινε η επίσημη ανακήρυξη της ως αγία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Καστοριά. Η μνήμη της εορτάζεται στις 6 Μαϊου εκάστου έτους. Ήταν γνωστή και με το προσωνύμιο «Ασκήτισσα της Παναγίας».

Δείτε τι είχε αναφέρει η ίδια

Σας παρακαλώ, αδέρφια, πολλά υπομονήν

Να έχουμε Αγάπη, ταπείνωση και υπομονή στους πειρασμούς.

-Υπερηφάνεια άσκεμον πράγμα… ρούζ την ψην σην κόλασιν….

Τα μάτια να βλέπουν και να μη βλέπουν. Τ ‘αυτιά ν’ ακούν και να μην ακούν. Το στόμα να μη βλασφημεί. Κλειδί στο στόμα. Να μη μεταφέρετε λόγια από τον ένα στον άλλο. Να έχετε για όλους αγάπη. Να σκεπάζετε, να σας σκεπάζει ο Θεός. Πολλάν υπομονήν να κάμετε, πολλάν υπομονήν !!!

Με δείχνει ο Κύριος χωράφια και αγκάθια. Αυτή είναι η γη που ζούμε εδώ. Και με λέει: βλέπεις αυτά τα αγκάθια; Αυτά είναι η αμαρτία, αυτά όλα θα καθαριστούν. Θα γίνει μεγάλο κακό αλλά θα καθαριστεί ο κόσμος.

Η Ελλάδα, αν κρατήση την πίστι, θα σωθή από το κακό πού πρόκειται νάρθή. Αν όμως δεν κρατήσει την πίστη, θα καταστραφή… Θα πέσουν όλοι οι δαίμονες επάνω της… Θα ’ρθή το κακό και θα χωρίση το στάρι απ’ την ήρα, τα πρόβατα απ’ τα ερίφια….

Μου είπε η Παναγία πώς εκείνα πού είναι στα Ιερά Βιβλία των εκλεκτών του Υιού μου έρχονται όλα με τη σειρά να γίνουν. Τρίτος πόλεμος θα γίνη… Θα καταστραφούν τα τρία τέταρτα της ανθρωπότητας… Θα σωθή μόνο το ένα τέταρτο…

«Ο φόβος του Θεού κάνει σοφό τον άνθρωπο. Ποιος είναι ο φόβος του Θεού; Όχι να φοβάσαι το Θεό, αλλά να φοβάσαι να μη στενοχωρήσεις τον άλλο, να μην τον βλάψεις, να μην τον αδικήσεις, να μην τον κατηγορήσεις. Αυτή είναι η σοφία. Ύστερα τα άλλα, για να ζήσεις, σε φωτίζει ο Θεός τί να κάνεις».

Εγώ θα φύγω, αλλά να ξέρετε, η λαιμαργία θα χάσει το κόσμον, η λαιμαργία και η υπερηφάνεια.

Ο Θεός περιμένει, περιμένει.

Τα μάτια κλειστά, το στόμα κλειστό, τα αυτιά κλειστά, για να κερδίσουμε, ο κόσμος τι κάνει, τι είδες, τι ξέρεις; δεν είδα τίποτα, δεν ξέρω, χαπάρ κι έχω. Δεν ακούω, δεν βλέπω.

Δεν θα λέτε λόγια στους γέρους. Δεν θα λέτε λόγια που πικραίνουν τους ανθρώπους, πικραίνετε το Χριστό.

Από πάνω είναι ο Πατέρας και μας βλέπει. Προσεύχεστε να σωθείτε και εσείς και τα παιδιά σας.
Το στόμα να γίνει βασιλικός και τριαντάφυλλον.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr