ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέθανε ο γάτος- δήμαρχος που εδώ και 20 χρόνια εκλεγόταν σε μια μικρή πόλη της Αλάσκας

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2017, 17:05 / Ανανεώθηκε 28 Ιουλίου 2017, 18:51
Πέθανε ο γάτος- δήμαρχος που εδώ και 20 χρόνια εκλεγόταν σε μια μικρή πόλη της Αλάσκας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Σταμπς, ο πιο διάσημος γάτος στον κόσμο σε ηλικία 20 χρονών πέθανε αφήνοντας πίσω του, τους πολυαγαπημένους του «δημότες».

Ο Σταμπς, ο πιο διάσημος γάτος στον κόσμο σε ηλικία 20 χρονών πέθανε αφήνοντας πίσω του, τους πολυαγαπημένους του «δημότες».

Ο Σταμπς, ένας χαριτωμένος γάτος που εκλεγόταν εδώ και 20 χρόνια «επίτιμος δήμαρχος» μιας μικρής κωμόπολης στην Αλάσκα έφυγε από τη ζωή, προς μεγάλη θλίψη της οικογένειάς του και των αφοσιωμένων δημοτών του.

Ο ανοιχτόχρωμος γατούλης, ο οποίος είχε εξελιχθεί σε μασκότ της Ταλκεέτνα, με πληθυσμό περίπου 900 κατοίκων, εκλέχτηκε για πρώτη φορά δήμαρχος το 1998, σε μια ανεπίσημη ψηφοφορία στην οποία ωστόσο συμμετείχε η πλειοψηφία των κατοίκων της μικρής πόλης.

Αν και το αξίωμά του δεν είχε και τόσο... επίσημο χαρακτηρα, ο γλυκός χαρακτήρας του Σταμπς και η δημοφιλία του στους επισκέπτες της Ταλκεέντα του εξασφάλιζαν την επανεκλογή κάθε χρόνο. Σε αυτό συνέβαλε φυσικά και το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποιος υποψήφιος του ανθρώπινου είδους για να του κλέψει τη θέση, αφού η κωμόπολη υπάγεται σε έναν άλλο δήμο και δεν πραγματοποιεί δικές της εκλογές.

Ο γάτο - δήμαρχος το 2013 είχε τραυματιστεί από επίθεση σκύλου, η οποία του άφησε κάποια προβλήματα υγείας. Εκείνη μάλιστα την περίοδο, είχαν βγει φήμες ότι είχε πεθάνει.

Οι ιδιοκτήτες του Σταμπς ανακοίνωσαν τον θάνατο του το περασμένο Σάββατο με μια επίσημη δήλωση. Σε αυτήν ανέφεραν ότι ο γάτος τους «έσβησε» γαλήνια στον ύπνο του και ότι ήταν αγωνιστής μέχρι το τέλος.

Ο Σταμπς, που αποτελούσε κάτι σαν τουριστική ατραξιόν της πόλης, είχε επιβιώσει από μια επίθεση σκύλου το 2013. Την τελευταία χρονιά, λόγω της μεγάλης του ηλικίας, είχε περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του και έμενε κυρίως σπίτι, απολαμβάνοντας τα χάδια και τις φροντίδες των ιδιοκτητών του.

Αν και η θλίψη των κατοίκων της πόλης που έχει μείνει «ακέφαλη» είναι ακόμα νωπή, κάποιοι έχουν προτείνει ήδη ως διάδοχο του Σταμπς ένα από τα γατάκια που απέκτησε πρόσφατα, ονόματι Ντενάλι, ο χαρακτήρας του οποίου έχει πολλές ομοιότητες με εκείνον του χαρισματικού μπαμπά του.