ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Απίστευτο: Νησί στην Καραϊβική φτιαγμένο από πλαστικά μπουκάλια!

Δημοσίευση 13 Φεβρουαρίου 2018, 17:23 / Ανανεώθηκε 13 Φεβρουαρίου 2018, 17:23
Απίστευτο: Νησί στην Καραϊβική φτιαγμένο από πλαστικά μπουκάλια!
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ρίζες των δέντρων του νησιού φτάνουν σε μεγάλο βάθος

Ένα διαφορετικό νησί, βρίσκεται κοντά σ' έναν από τους πιο δημοφιλείς εξωτικούς προορισμούς του κόσμου, την Καραϊβική.

Το νησί, ανήκει σε έναν Βρετανό καλλιτέχνη που ονομάζεται Richart Sowa και δεν αποτελεί μια συνηθισμένη επιλογή απόδρασης. Στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί καν νησί, τουλάχιστον όχι με την τυπική έννοια. Κι αυτό γιατί το Joysxee, όπως ονομάζεται, είναι μια τεχνητή ανθρώπινη κατασκευή.

Το νησί αυτό, στηρίζεται πάνω σε 150.000 πλαστικά μπουκάλια, τα οποία παραμένουν ενωμένα μέσα σε μεγάλα δίχτυα. Ακριβώς από πάνω τους βρίσκεται μια στρώση από άμμο, χώμα και παλέτες που αποτελεί το έδαφος του ιδιόμορφου νησιού.

Οι ρίζες των δέντρων του νησιού φτάνουν σε μεγάλο βάθος και διέρχονται μέσα από τα πλαστικά μπουκάλια γεγονός που δημιουργεί ένα είδος άγκυρας και επιτρέπει στο νησί να είναι αρκετά σταθερό. Το Joysxee συνδέεται όμως με μια στενή λωρίδα με τη στεριά γεγονός που διευκολύνει την ύπαρξη και τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας ακόμα και διαδικτύου

Το σπίτι που βρίσκεται πάνω στο νησί δέχεται πλήθος επισκεπτών τόσο για να διαμείνουν σε αυτό όσο και για να θαυμάσουν την περίεργη τοποθεσία πάνω στην οποία έχει κατασκευαστεί. Πρόκειται για ένα τριώροφο σπίτι με δύο υπνοδωμάτια και με υδρομασάζ.

Για να δημιουργηθεί τελικά αυτό το νησί και να καταφέρει να διατηρηθεί χρειάστηκε πολύς καιρός και πολλές προσπάθειες. Για την ακρίβεια, η πρώτη απόπειρα κατασκευής του έγινε το 1990 αλλά μόλις το 2008 κατάφερε να ολοκληρωθεί και να αποκτήσει τη μορφή που διατηρεί μέχρι και σήμερα.