current views are: 8

4 Μαΐου 2018
Δημοσίευση19:03

Έψαχναν αεροπλάνο, βρήκαν καράβια

Οι (άκαρπες) έρευνες για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια στην Θάλασσα της Κίνας, οδήγησαν στην ανακάλυψη δύο ιστορικών ναυαγίων

Δημοσίευση 19:03’
αρθρο-newpost

Οι (άκαρπες) έρευνες για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια στην Θάλασσα της Κίνας, οδήγησαν στην ανακάλυψη δύο ιστορικών ναυαγίων

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που πυροδότησε δεκάδες σενάρια συνομωσίας. Από τότε, δεκάδες ερευνητικές αποστολές, με κόστος εκατομμυρίων δολαρίων, δεν έφεραν στο φως ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο, ούτε μία ένδειξη για το που πραγματικά βρίσκεται το αεροσκάφος.

Όμως, οι ερευνητές δεν γύρισαν με άδεια χέρια. Οι πρωτοφανής έκταση των ερευνών και τα τεχνολογικά μέσα που είχαν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες αποκάλυψαν στον βυθό του Ινδικού Ωκεανού δύο ναυάγια πλοίων του 19ου αιώνα.

Τα κύτη των πλοίων εντοπίστηκαν σε απόσταση 22 μιλίων το ένα από το άλλο σε ένα υποθαλάσσιο λιβάδι κατάσπαρτο με κάρβουνο, 1,440 μίλια ανοιχτά από τις ακτές της Αυστραλίας.

Η ανάλυση του δείγματος από το κάρβουνο που ελήφθη από drone σε βάθος 2,3 μιλίων από την επιφάνεια της θάλασσας –ποτέ άλλοτε δεν έχει εντοπιστεί ναυάγιο σε τέτοιο βάθος στον Ινδικό- οδηγεί τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι το ένα πλοίο τουλάχιστον ήταν βρετανικό. Ανάμεσα στα «υποψήφια» πλοία τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν το W Gordon, το οποίο απέπλευσε το 1877 από την Σκωτία με προορισμό της Αυστραλία, το Magdala που εξαφανίστηκε το 1882 καθ’ οδόν από την Ουαλία στη Μαλαισία και το West Ridge που απέπλευσε από την Αγγλία το 1883 με προορισμό την Ινδία.


σχετικα αρθρα