current views are: 7

17 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση11:13

Πόσους κύκνους έχει η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Μια παράδοση 800 ετών για την καταμέτρηση των κύκνων που κατέχει η Βασίλισσα της Αγγλίας ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Δημοσίευση 11:13’

Μια παράδοση 800 ετών για την καταμέτρηση των κύκνων που κατέχει η Βασίλισσα της Αγγλίας ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Μια παράδοση 800 ετών για την καταμέτρηση των κύκνων που κατέχει η Βασίλισσα της Αγγλίας ξεκίνησε χτες. Πρόκειται μια ετήσια τελετή «διατήρησης των κύκνων» (“swan upping”) που αποτελεί σήμερα ένα μέσο προστασίας της άγριας ζωής.

Το μέτρημα των κύκνων γίνεται από τρεις ομάδες: μία εκπροσωπεί τη βασίλισσα και οι άλλες δύο είναι παλιές εμπορικές ενώσεις των Vintners και Dyers. Οι ομάδες ελέγχουν για πέντε ημέρες τον ποταμό Τάμεση στη νότια Αγγλία ώστε να πιάσουν τους κύκνους, να τους βάλουν ειδικές ετικέτες και να ελευθερώσουν τις οικογένειες που έχουν μικρά.

Οι κύκνοι προστατεύονται από τον νόμο και οι Βρετανοί έχουν σταματήσει να τους τρώνε.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2017, υπήρχαν 132 νεοσσοί στον Τάμεση αντιστρέφοντας την πτωτική πορεία των προηγούμενων χρόνων.

Τα μέλη της ομάδας της Βασίλισσας, ντυμένα με κόκκινες στολές που έφεραν το βασιλικό σύμβολο, ξεκίνησαν τη Δευτέρα με αρχηγό τον David Barber, ντυμένο με το επίσημο χρυσοκέντητο σακάκι.

«Σύμφωνα με τον νόμο, η Βασίλισσα μπορεί να κατέχει όσους κύκνους επιθυμεί, αλλά η ίδια ασχολείται περισσότερο με όσους βρίσκονται στον ποταμό Τάμεση», λέει ο Barber.

«Σήμερα η τελετή «διατήρησης των κύκνων» στοχεύει στην προστασία τους και την εκπαίδευση του κοινού», συνέχισε.

Έχουν προσκληθεί τα σχολεία ώστε να δουν οι μαθητές από κοντά τη διαδικασία καταμέτρησης όπου τοποθετούνται δακτυλίδια στους κύκνους με ατομικούς αριθμούς ταυτότητας για σκοπούς διατήρησης του είδους.

Πηγή: REUTERS / Joanna Heywood


σχετικα αρθρα