current views are: 10

28 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση07:15

Ήλιος, θάλασσα και… Άγιοι Βασίληδες

Οι πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων συναντιούνται κατακαλόκαιρο για την ετήσια Σύνοδο

Δημοσίευση 07:15’

Οι πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων συναντιούνται κατακαλόκαιρο για την ετήσια Σύνοδο

Αψηφώντας τους καύσωνες στην Ευρώπη, περισσότεροι από 150 Άγιοι Βασίληδες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν με τις βαριές στολές και τις μακριές γενειάδες τους για το ετήσιο συνέδριο τους στην Δανία.

Στο 61ο Παγκόσμιο Συνέδριο Άγιων Βασίληδων στην Κοπεγχάγη, πολλοί από τους εκπροσώπους από χώρες όπως η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μια βουτιά στην θάλασσα, διασκεδάζοντας τους παραθεριστές.

Στο τριήμερο φεστιβάλ οι Αγιοβασίληδες επισκέπτονται το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας κατά τη διάρκεια της παρέλασης τους, και διαγωνίζονται μεταξύ τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Santa Obstacle Course.

«Συνήθως ένας Άγιος Βασίλης δουλεύει μοναχικά», είπε ο Άγιος Ίαν Τομ, ετών 67 από την Σκωτία, που συμμετέχει στο συνέδριο για έκτη χρονιά.

«Είμαστε σα μια μεγάλη οικογένεια. Μόνο που περνάμε καλά μαζί».

Ο Άγιος Ντάγκλας, ετών 60 από την Ουάσινγκτον, που συμμετέχει για δωδέκατη χρονιά, λέει ότι αυτό που τον τραβάει είναι η πολυπολιτισμικότητα της διοργάνωσης.

«Έχει πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που επηρεάζεσαι και επηρεάζεις την κουλτούρα των άλλων. Για παράδειγμα, πολλές από τις στολές των Άγιων Βασίληδων δεν είναι πλέον οι παραδοσιακές γκρι δανέζικες. Έχουν γίνει πιο αμερικάνικες, και κατά κάποιο τρόπο είναι κρίμα.»

Πηγή: Reuters Staff 


σχετικα αρθρα