current views are: 17

3 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση06:21

Θεωρίες συνωμοσίας και UFO στον βυθό του Θερμαϊκού!

Βούτυρο στο ψωμί των απανταχού συνωμοσιολόγων…

Δημοσίευση 06:21’

Βούτυρο στο ψωμί των απανταχού συνωμοσιολόγων…

«Φωτιά» έχουν πάρει οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το… αντικείμενο που υποτίθεται ότι εντοπίστηκε στις ακτές της Ελλάδας από το Google Earth και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς είναι. 

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για ένα στρογγυλό αντικείμενο με μικρότερους κύκλους στην περίμετρό του και είναι εμφανές στα ρηχά θα έλεγε κανείς του βυθού της ακτής στη Μηχανιώνα στη Θεσσαλονίκη. 

Το «εύρημα», που πολλοί χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι αρέσκονται σε συνομοσιολογικές θεωρίες εκτιμούν πως είναι ιπτάμενος δίσκος και το ονομάζουν USO (Αγνώστου Ταυτότητας Υποβρύχιο Αντικείμενο), εμφανίστηκε αρχικά στην ιστοσελίδα Disclose.tv από ένα χρήστη του Google Earth ο οποίος ισχυρίστηκε πως βάσει των μετρήσεων που έκανε, το αντικείμενο έχει μήκος περίπου 67 μέτρα.

Άλλοι χρήστες του διαδικτύου πιστεύουν πως μπορεί να είναι απλά ένας ηφαιστειακός κρατήρας ή κάποιος παλιός κατεδαφισμένος φάρος.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία από τις ιδιαιτερότητες της φύσης. Σύμφωνα με το http://ellinikahoaxes.gr, μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2017 υποστηρίζει πως οι εικονιζόμενοι σχηματισμοί είναι κυκλικά τμήματα στο πυθμένα της θάλασσας που στερούνται βλάστησης. Το φαινόμενο (ενίοτε αποκαλείται underwater fairy circles) παρατηρείται στη Μεσόγειο και τη Βαλτική Θάλασσα και προκαλείται από τοξικά είδη βλάστησης που «μεταναστεύουν» σε νέες περιοχές, εξαιτίας της μόλυνσης και της κλιματικής αλλαγής.

Οι συντεταγμένες που το… Αγνώστου Ταυτότητας Αντικείμενο εντοπίστηκε είναι: 40°27′4.62″ 22°51′39.78″