current views are: 36

16 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση04:33

Γυναίκα πέθανε μετά από δάγκωμα κουταβιού

Ένα δαγκωματάκι από κουτάβι πιθανότατα οδήγησε σε θανατηφόρο μόλυνση μιας γυναίκας στο Ουισκόνσιν.

Δημοσίευση 04:33’

Ένα δαγκωματάκι από κουτάβι πιθανότατα οδήγησε σε θανατηφόρο μόλυνση μιας γυναίκας στο Ουισκόνσιν.

Η Sharon Larson, 58 ετών, μόλις είχε υιοθετήσει ένα κουταβάκι όταν τη δάγκωσε προκαλώντας ένα μικρό κόψιμο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η Larson εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με της γρίπης και ο άντρας της την πήγε στο νοσοκομείο.

Μέσα σε δυο μέρες, η Larson πέθανε.

Σε εξέταση που έγινε για το βακτήριο Capnocytophaga, η Larson βγήκε θετική. Το βακτήριο αυτό βρίσκεται συχνά στο στόμα του σκύλου και της γάτας και μεταφέρεται με το δάγκωμα, το γρατζούνισμα ή απλά το σάλιο των αγαπημένων αυτών κατοικιδίων. Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με ζώα που έχουν Capnocytophaga να μην ασθενήσουν ποτέ, σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις όμως μπορεί το βακτήριο να προκαλέσει ασθένεια ακόμα και θάνατο στους ανθρώπους, σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών (CDC).

«Μου είπαν ότι μπορεί να την χτυπήσει ο κεραυνός τέσσερις φορές και να ζήσει, να κερδίσει το λόττο δύο φορές… τόσο σπάνιο είναι», ανέφερε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας στα τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με το CDC, oι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από το συγκεκριμένο βακτήριο είναι όσοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, για παράδειγμα αν έχουν καρκίνο, διαβήτη, HIV, ή αν τους έχει αφαιρεθεί η σπλήνα. Οι περισσότερες μολύνσεις συμβαίνουν σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών.

Μπορεί οι μολύνσεις από το βακτήριο Capnocytophaga να είναι σπάνιες, όταν όμως συμβούν μπορεί να είναι θανατηφόρες. Υπολογίζεται πως περίπου το 30% των ανθρώπων που μολύνονται τελικά πεθαίνουν, και κάποιες προσβολές μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο εντός 24 ή 72 ωρών από τη στιγμή που θα εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Πηγή: Live Science


σχετικα αρθρα