ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ήρωας του Muppet εντοπίστηκε... στον Άρη!

από Επιμέλεια: Ειρήνη Βλασακάκη - Δημοσίευση 24 Αυγούστου 2018, 14:44 / Ανανεώθηκε 24 Αυγούστου 2018, 14:44
Ήρωας του Muppet εντοπίστηκε... στον Άρη!
Facebook Twitter Whatsapp

Φωτογραφία του Άρη που δημοσίευσαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, δείχνει ένα "οικείο πρόσωπο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Άρης είναι ο μοναδικός γνωστός πλανήτης στο διάστημα που κατοικείται αποκλειστικά από ρομπότ, αλλά πριν λίγες ημέρες ο αναγνωριστικός δορυφόρος του Άρη που έστειλε η NASA ήρθε πολύ κοντά με το τριχωτό αυτό είδος. Στην επιφάνεια του νότιου ημισφαιρίου του κόκκινου πλανήτη εντοπίστηκε ένας, προφανώς, γεωλογικός σχηματισμός που μοιάζει με τον βοηθό, του Ντόκτορ Μπάνσεν, και πειραματόζωο Μπήκερ, γνωστό στο Muppet Show.

Αστρονόμοι του Πανεπιστημίου της Αριζόνα που ασχολούνται ιδιαίτερα με τη μελέτη της Σελήνης και των πλανητών, κοινοποίησαν μια φωτογραφία του σχηματισμού που θυμίζει το γνωστό καρτούν, στο Twitter. Η φωτογραφία πραγματοποιήθηκε με πολύ υψηλή ανάλυση (HiRISE). Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πολλά για τον ιδιόμορφο αυτό σχηματισμό. 

Όπως σχολιάζει και το HiRISE στο Twitter, πρόκειται προφανώς για παρειδωλία, το ψυχολογικό δηλαδή φαινόμενο κατά το οποίο βλέπουμε πρόσωπα ή άλλα οικεία σχήματα εκεί όπου δεν υπάρχουν. Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άρης γίνεται αποδέκτης τέτοιων φαινομένων.

Όσο αφορά τον κακόμοιρο τον Μπήκερ, τον πιο κακομεταχειρισμένο ήρωα του Muppet Show, αυτός ο συσχετισμός με τον γεωλογικό σχηματισμό, μόνο τιμητικός μπορεί να είναι. 

Αν και δεν ήταν εφικτή μια συνάντηση με τον ίδιο τον Μπήκερ, πηγές του κοντινού του περιβάλλοντος πιστεύουν πως θα έλεγε «Μιπ Μιπ».

Πηγή: LIVE SCIENCE / Brandon Specktor

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr