current views are: 15

6 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:21

Τα θεματικά καφέ με ερπετά, μπαίνουν σιγά σιγά στις καρδιές των ανθρώπων

Πύθωνες και σαύρες θα σας κάνουν παρέα ενώ πίνετε τον καφέ σας.

Δημοσίευση 17:21’

Πύθωνες και σαύρες θα σας κάνουν παρέα ενώ πίνετε τον καφέ σας.

Για όποιον φοβάται τον πύθωνα αλμπίνο, τα φολιδωτά φίδια, ή την ιγκουάνα, η μόνη θεραπεία είναι να επισκεφτεί το πρώτο θεματικό καφέ με ερπετά στην Καμπότζη.

Σε συνέχεια των θεματικών καφέ με γάτες που είναι ήδη δημοφιλή στην πρωτεύουσα της Καμπότζης, ο Chea Raty ξεκίνησε την επιχείρησή του για να αλλάξει τη φήμη που έχουν οι σαύρες και τα φίδια και να πείσει τους μισητές τους ότι απλά έχουν παρεξηγηθεί.

Καθώς οι πελάτες θα απολαμβάνουν τον καφέ τους και θα περιτριγυρίζονται από τα ερπετά, «θα τα αγαπήσουν όπως κι εγώ», είπε ο 32χρονος επιχειρηματίας ενώ χάιδευε το λαιμό μιας ιγκουάνας.

Οι τοίχοι του μαγαζιού είναι γεμάτοι με γυάλινα δοχεία όπου υπάρχουν φίδια διαφόρων ειδών και χρωμάτων, ενώ ένας φανταχτερός παπαγάλος κράζει στη γωνία.

Κάποιοι επισκέπτες κοιτάζουν διστακτικά τα κλουβιά και άλλοι πιο θαραλλέοι αγκαλιάζουν αυτά τα ζωάκια.

Δεν πληρώνεις στην είσοδο, οπότε οι επισκέπτες μπορούν να παραγγείλουν καφέ και να ζητήσουν να καθίσουν με έναν «φίλο» που θα επιλέξουν από τα κρεμάμενα δοχεία.

Μια γυναίκα γαργαλιέται καθώς ένας πύθωνας αλμπίνο σέρνεται από τους ώμους της προς το κεφάλι. Δίπλα, μια ιγκουάνα κουρνιάζει στο τραπέζι όπου ένας άντρας τη χαϊδεύει απαλά. Μια άλλη πελάτισσα ανήσυχη στην αρχή με το ερπετό που σκοτώνει τη λεία του σφίγγοντας το θύμα του, ηρέμησε καθώς αυτό σύντομα ξεκουραζόταν στην παλάμη της ενώ έπινε τον καφέ της.

«Αυτό το καφέ είναι πραγματικά μοναδικό», λέει ένας 22χρονος. «Κάποια από αυτά τα είδη δεν τα έχω ξαναδεί. Είναι όμορφα και τρομακτικά.»

Για τους επικριτές του που υποστηρίζουν ότι τα ζώα πρέπει να ζουν ελεύθερα στη φύση, ο Chea Raty απαντάει λέγοντας ότι τα ζώα του έχουν μεγαλώσει με τους ανθρώπους, δεν είναι ανεξάρτητα «δεν μπορούν να επιβιώσουν στη φύση».

Όλα τα ζώα του τα έχει εισάγει από την Ταϊλάνδη.

Προς το παρόν, η επιχείρησή του σημειώνει μικρή ανάπτυξη εξαιτίας του γνωστού φόβου για τα φίδια και τα ερπετά. Οι γυναίκες όμως, παραδόξως, αυξάνονται διαρκώς. «Βάζουν τους πύθωνες γύρω από το λαιμό τους, βγάζουν φωτογραφίες, και είναι χαρούμενες.»

Πηγή: AFP


σχετικα αρθρα