3 Οκτωβρίου 2022
Δημοσίευση12:28

Διάστημα: Αστεροειδής με πλάτος μισό χιλιόμετρο πλησιάζει στη Γη – Τι λένε οι ειδικοί

Ο αστεροειδής εντοπίστηκε από δύο τηλεσκόπια, ένα στο χωριό Kochevanchik της Ρωσίας και ένα άλλο από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Kuban.

Δημοσίευση 12:28’
zt310l1587454541173

Ο αστεροειδής εντοπίστηκε από δύο τηλεσκόπια, ένα στο χωριό Kochevanchik της Ρωσίας και ένα άλλο από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Kuban.

Σαν να μην έφθαναν στον πλανητή Γη τα τεράστια «εσωτερικά προβλήματα» που έχει να αντιμετωπίσει, φαίνεται οτι προκύπτει και «εξωτερικός κίνδυνος». Τις επόμενες μέρες θα πλησιάζει ένας αστεροειδής που θα μπορούσε να απειλήσει τη Γη και την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Keldysh, της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας, ο αστεροειδής 2022 SE37 κινείται προς τη Γη και έχει πλάτος περίπου μισού χιλιομέτρου. Το συγκεκριμένο ουράνιο αντικείμενο ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από τον ήλιο κάθε 3,44 χρόνια, ανέφεραν οι επιστήμονες, χαρακτηρίζοντας τον αστεροειδή «δυνητικά επικίνδυνο».

Στην παρούσα φάση, πάντως, δεν αποτελεί απειλή για τη Γη τώρα ή στο άμεσο μέλλον, ωστόσο παρακολουθείται η πορεία του και εκτιμάται για τα επόμενα χρόνια.

Όπως ανέφερε το ινστιτούτο Keldysh, ο αστεροειδής εντοπίστηκε από δύο τηλεσκόπια, ένα στο χωριό Kochevanchik της Ρωσίας και ένα άλλο από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Kuban.