current views are: 1

20 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση16:23

Νέος γύρος Πιτσιρίκου – Τατσόπουλου με… «ακατανόμαστο» και «κατουρημένο αρουραίο»

Διαστάσεις πολέμου… χαρακωμάτων παίρνει η κόντρα του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου με τον blogger Πιτσιρίκο, με τον Τατσόπουλο να χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς και να απειλεί ξανά με αγωγές.

Δημοσίευση 16:23’
αρθρο-newpost

Διαστάσεις πολέμου… χαρακωμάτων παίρνει η κόντρα του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου με τον blogger Πιτσιρίκο, με τον Τατσόπουλο να χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς και να απειλεί ξανά με αγωγές.

Διαστάσεις πολέμου… χαρακωμάτων παίρνει η κόντρα του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου με τον blogger Πιτσιρίκο, με τον Τατσόπουλο να χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς και να απειλεί ξανά με αγωγές. Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα ξεκίνησε με το κείμενο του Πιτσιρίκου με τον προκλητικό τίτλο «ποιο πουτάνες από τις πουτάνες» στο οποίο ο blogger εξαπέλυσε επίθεση προς τους συγγραφείς, που ανήκουν στο payroll πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών και λοιπών. Ο συγγραφέας θεώρησε ότι το κείμενο τον φωτογραφίζει και κάλεσε τον blogger να δώσει στοιχεία επί του θέματος, απειλώντας παράλληλα με αγωγή.

Ο Πιτσιρίκος σε σημερινή του ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα απάντησε στο συγγραφέα γράφοντας ότι «κάποιοι από τους χιλιάδες αναγνώστες του blog με πληροφορούν, πως εξέχουσες προσωπικότητες του ‘πνευματικού κόσμου’ δηλώνουν πως με διαβάζουν ενδελεχώς και δεν χάνουν λέξη μου, τόσο στο blog όσο και στα social media. Καλό θα τους κάνει. Ίσως, καταφέρουν να γράψουν κάτι που να διαβάζεται».

Ο συγγραφές αντέδρασε άμεσα και απάντησε με δύο αναρτήσεις του τη σελίδα που διατηρεί στο facebook:

«Οχι τίποτε άλλο, αλλά να μην νομίζει το μ@λ..σμένο ότι είμαστε υποχρεωτικά όλοι χάπατα. Αφιερωμένο με αγάπη στους πιστούς φαν του αρουραίου».

«Μια τελευταία πινελιά στη θλιβερή ιστορία με τον θλιβερό Πιτσιρίκο -γιατί, προφανώς, έχετε κι έχουμε κι άλλες δουλειές. Δεν διεκδικώ δάφνες μάντη Κάλχα αλλά, όπως ακριβώς προέβλεψα στην τελευταία μου ανάρτηση, ο σιχαμερός αρουραίος, έτσι και στριμωχτεί, θα αρνηθεί ότι αναφερόταν σ’ εμένα. Στη σελίδα του αναγνωρίζει εμμέσως πως δεν αναφερόταν σ’ εμένα για το χρηματισμό, αφού… δεν με γνωρίζει καν.Προφανώς οι σπαραδικές αναφορές του στο όνομά μου σε παλαιότερες αναρτήσεις του εννοούσαν έναν άλλο Τατσόπουλο, εξωγήινο, από τον Αλφα του Κενταύρου. Το δέχομαι. Δέχομαι επίσης καλόπιστα ότι κάποτε με γνώριζε -την πολύ παλιά εποχή, πριν από μερικούς μήνες δηλαδή- και κατόπιν με ξέχασε. Μου αρκεί που, έστω και με αυτό το γελοίο τρόπο, τινάζει τη λάσπη πάνω από το όνομά μου [δυστυχώς η θρασυδειλία δεν θεραπεύεται από τη μια μέρα στην άλλη]. Εγώ ξεμπέρδεψα μαζί του. Απομένει φυσικά να μας αποκαλύψει ποιούς εννοούσε ότι χρηματίζονται. Εως ότου το κάνει -και κάτι μου λέει, το βρήκατε, πως δεν θα το κάνει ποτέ- θα παραμένει ένα βρωμερό τρωκτικό που συκοφαντεί ανερυθρίαστα και αδίστακτα όποτε ξεμένει από επιχειρήματα. Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την υπομονή σας».

Αργότερα την Παρασκευή, ήταν η σειρά του Πιτσιρίκου να περάσει στην επίθεση και σε ανάρτησή του στο blog που διατηρεί, χαρακτήρισε τον Πέτρο Τατσόπουλο… «ακατονόμαστο» και αναφέρθηκε στην περίφημη δικαστική διαμάχη μεταξύ Τζίμη Πανούση και Γιώργου Νταλάρα το 1997.

Ανάμεσα σε άλλα ο Πιτσιρίκος έγραψε:

«Πριν από δυο ημέρες, ένας ακατονόμαστος με απείλησε –μέσω της σελίδας του στο Facebook- με αγωγή. Η απειλή για αγωγή είχε να κάνει με το κείμενό μου ‘Οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες’. Βέβαια, εγώ δεν είμαι ο Τζίμης Πανούσης, ούτε ο ακατονόμαστος είναι ο Γιώργος Νταλάρας. Υπάρχει, όμως, μια μεγάλη εξέλιξη από το 1997 έως σήμερα”, αναφέρει.

Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος, έχει το δικαίωμα αυτός που εξοργίζεται με κάτι που γράφεται ή λέγεται εναντίον του –σοβαρά ή σατιρικά- να κινηθεί δικαστικά, για να αποκαταστήσει την τιμή του και την υπόληψή του. (Εγώ δεν θα το έκανα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Η διαφορά, λοιπόν, από το 1997 είναι πως σήμερα δεν χρειάζεται να αναφερθείς προσωπικά σε κάποιον για να θεωρήσει πως θίγεται και να νομίζει πως μπορεί να κινηθεί δικαστικά εναντίον σου. Ο ακατονόμαστος –του οποίου το όνομα δεν υπάρχει στο επίμαχο κείμενο- ήταν ο μόνος που θίχτηκε και άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί με αγωγή. Μάλιστα, ζητούσε να …ανακαλέσω – μου έδινε και διορία.

Προφανώς, κάποια στιγμή συνειδητοποίησε -ή τον ενημέρωσαν- ότι είναι εντελώς παράλογο και δεν στέκεται νομικά να κάνεις αγωγή σε κάποιον που δεν έχει γράψει ή πει ούτε το όνομά σου και –αφού έκανε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα- ενημέρωσε τους αναγνώστες του πως δεν θα μου κάνει αγωγή. Πολύ γενναιόδωρη κίνηση. Μάλλον κάποιος θα τον πληροφόρησε πως η μόνη αγωγή που θα έστεκε σε ένα δικαστήριο θα ήταν η δική μου εναντίον του.

Μάλιστα, γράφει πως εγώ ανακάλεσα έμμεσα –δηλαδή, τον …φοβήθηκα. Δεν ανακάλεσα ούτε έμμεσα, ούτε άμεσα. Και να ήθελα, δεν θα μπορούσα να ανακαλέσω. Για να ανακαλέσεις, πρέπει να έχεις «καλέσει» πρώτα. Κι εγώ δεν τον κάλεσα. Μόνος του πετάχτηκε στη μέση του δωματίου. Μέχρι να συνειδητοποιήσει πως πετάχτηκε μόνο αυτός• για ένα κείμενο που δεν περιείχε κανένα όνομα (εκτός από το όνομα ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για μια δήλωσή του).

Δεν ξέρω γιατί κάποιος απειλεί με αγωγή κάποιον άλλον, χωρίς να έχει κάνει καμία αναφορά στο όνομά του. Ούτε ξέρω γιατί μπορεί ο ακατονόμαστος να αναγνωρίζει τον εαυτό του στο κείμενό μου. Πάντως, ήταν ο μόνος. Ήταν ο μόνος που θεώρησε ότι τον αφορούσε. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος».

Ο… κατουρημένος αρουραίος

Η απάντηση του Τατσόπουλου στην ανάρτηση του Πιτσιρίκου ήταν άμεση… Σε νεότερη ανάρτηση του την Παρασκευή, στην σελίδα του στο facebooκ, o συγγραφέας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον blogger, χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς:

«Hλίθιε Πιτσιρίκο (το Ηλίθιε ειδικά αφιερωμένο για να το συμπεριλάβεις στην αγωγή σου εναντίον μου). Δεν φτάνει που είσαι ένα θρασύδειλο σκουλήκι [για τον αυτό λόγο ο χαρακτηρισμός, να μην επαναλαμβανόμαστε] που σπιλώνεις υπολήψεις στο φλου και όταν σου ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία κάνεις τη συκοφαντία σου γαργάρα και την καταπίνεις, αλλά είσαι και τόσο μ@λ…κας ή έχεις τόσο χάλια δικηγόρο (ή και τα… δύο) που να νομίζεις ότι θα την σκαπουλάρεις επειδή με “φωτογράφισες” αλλά δεν με κατονόμασες. Μ@λ..κα μου την π…σες.

Προσπαθείς να διορθώσεις κάθε μ@λ…κία που κάνεις με νέα μεγαλύτερη μ@λ…κία. Σου ζήτησα να κατονομάσεις ποιοί συγγραφείς χρηματίζονται από μεγαλοεπιχειρηματίες και δεν κατονόμασες ΚΑΝΕΝΑΝ. Υπάρχει λόγος σοβαρός. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. Είσαι ένας καφενόβιος παπ…λ@κας που ισχυρίζεται Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ για να τραβήξει την προσοχή ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

Σου ζήτησα κατόπιν να δηλώσεις ότι ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΕΜΕΝΑ και απάντησες στους φίλους σου στο Φέισμπουκ ότι ΔΕΝ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΚΑΝ (μη σβήνεις τα σχόλιά σου από τη σελίδα σου, ηλίθιε, είναι ήδη καταγεγραμμένα -διαφορετικά, παράσιτα σαν και σένα, θα συκοφαντούσαν όποιον ήθελαν και μετά θα έκαναν το κουνέλι σβήνοντάς τα).

Σήμερα ανέβασα ένα ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ, κατουρημένε αρουραίε, που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας πως, όχι μόνο με γνώριζες ως συγγραφέα, αλλά και είχες γράψει κολακευτικά για μένα.

Μετά από αυτή τη θρασύδειλη έστω παραδοχή ότι ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΕΜΕΝΑ είχα πράγματι αποφασίσει να μην σου κάνω αγωγή -στο κάτω κάτω δεν είσαι παρά ένας φοβισμένος κακομοίρης- και περίμενα, όπως και οι θαυμαστές σου, Πιτσιρομαλάκα, να μας ενημερώσεις ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ. Ποιοί συγγραφείς ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ. Ποιοί συγγραφείς είναι ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ.

Τίποτε. Ακρα του τάφου σιωπή ο Πιτσιρίκος. Περιστέρι-καμικάζι. Εριξε μια κουτσουλιά στα τυφλά και την έκανε για άλλα μέρη. Αλλά τον έτρωγε ο κ…λος του. Του έλειπαν τα χειροκροτήματα των θαυμαστών του. Αναγεννήθηκε λοιπόν ως… Φόρεϊν Οφις. Μας πληροφόρησε ότι θα μάθουμε τα ονόματα μετά από 15 χρόνια, όταν θα αποχαρακτηρίσει τα… αρχεία του. Οχι, μ@λ…κα. Δεν θα τα μάθουμε μετά από 15 χρόνια. Θα μας τα πεις εσύ στο δικαστήριο. Εκεί που εγώ θα υπερασπιστώ την τιμή μου κι εσύ το δικαίωμα να αφοδεύεις στο λαγούμι σου.

Αριβεντέρτσι»

Σχετικό θέμα: 

Διαδικτυακός «πόλεμος» Τατσόπουλου- Πιτσιρίκου


σχετικα αρθρα