current views are: 1

15 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση11:00

Ο Καρατζαφέρης δεν πληρώνει τους εργαζομένους του!

Εργασιακό μεσαίωνα επιβάλλει στις επιχειρήσεις του, σύμφωνα με καταγγελίες, ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν καταβάλει ούτε τις νόμιμες  αποδοχές στούς εργαζόμενους του και την ίδια ώρα ως πολιτικός διεκδικεί σε τηλεοπτικά παράθυρα τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών.

Δημοσίευση 11:00’
αρθρο-newpost

Εργασιακό μεσαίωνα επιβάλλει στις επιχειρήσεις του, σύμφωνα με καταγγελίες, ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν καταβάλει ούτε τις νόμιμες  αποδοχές στούς εργαζόμενους του και την ίδια ώρα ως πολιτικός διεκδικεί σε τηλεοπτικά παράθυρα τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών.

Εργασιακό μεσαίωνα επιβάλλει στις επιχειρήσεις του, σύμφωνα με καταγγελίες, ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν καταβάλει ούτε τις νόμιμες  αποδοχές στούς εργαζόμενους του και την ίδια ώρα ως πολιτικός διεκδικεί σε τηλεοπτικά παράθυρα τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών. Όπως μάλιστα καταγγέλει, εργαζόμενος δημοσιογράφος επί 15 συναπτά έτη στην εφημερίδα «ΑΛΦΑ 1», ιδιοκτησίας του Γιώργου Καρατζαφέρη, παραμένει ο ίδιος και άλλοι συναδελφοί του απλήρωτοι εδώ και μήνες, ενώ απαιτεί την πτώχευση της επιχειρήσης καθώς σήμερα εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η επικείμενη υπόθεση μη καταβολής δεδουλευμένων από την ιδιοκτησία της εφημερίδας.

Η υπόθεση αφορά σε προσφυγή εναντίον της «Α1», για δεδουλευμένες αποδοχές του εργαζομένου, οι οποίες δεν του έχουν καταβληθεί  παρά την δικαίωσή του απο το Πρωτοδικείο και στη συνέχεια απο το Εφετείο Αθηνών με την υπ’αριθ.4320/2011 απόφαση. Η εφημερίδα του κ. Καρατζαφέρη αρνείται, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να καταβάλλει το ποσό των 10.000 ευρώ απο τον Αύγουστο του 2011!

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ, έκανε αίτηση αναστολής της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο το Νοέμβριο του 2011,  για να  μην πληρώσει τα χρωστούμενα. Ο Άρειος Πάγος όμως απέρριψε την αίτησή του δικαιώνοντας τον πρώην εργαζόμενο διατάσσοντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. 

Μέχρι σήμερα (εδώ και 7 μήνες) σύμφωνα με το politikosafari, αρνείται πεισματικά να πληρώσει . 

Συν τοις άλλοις, από τον ίδιο εργαζόμενο εις βάρος του καναλιού του Καρατζαφέρη «ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ», πρόκειται να γίνει τον προσεχή μήνα (21/3/2012) διότι ο κ. Καρατζαφέρης αρνείται να καταβάλει  το ποσό των 59.000 ευρώ με την υπ’αριθ.4320/2011 απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Όπως και να έχει, οι κατηγορίες εναντίον του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ. για μη καταβολή μισθών εν μέσω κρίσης και ενώ σύμφωνα με το πρόσφατο πόθεν έσχες των πολιτικών ο ίδιος ανήκει στην τριάδα των πλουσιοτέρων του Κοινοβουλίου και την ίδια ώρα αρνήθηκε να ψηφίσει το νέο Μνημόνιο για να «στηρίξει» τα εργασιακά δικαιώματα των ελλήνων, μόνον προσβλητικές για το ήθος και το πολιτικό του έργο είναι… Είτε πρόκειται για ισχυρισμούς του εν λόγω εργαζομένου, είτε είναι βάσιμες κατηγορίες.


σχετικα αρθρα