current views are: 1

20 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση13:22

Ο «δραγουμάνος» των αποκρατικοποιήσεων συνάντησε τον Λουκά Παπαδήμο

Το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Κώστα Μητρόπουλο.  

Δημοσίευση 13:22’
αρθρο-newpost

Το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Κώστα Μητρόπουλο.  

Το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Κώστα Μητρόπουλο.   Από το ΤΑΙΠΕΔ έχουν ήδη ανακοινωθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη έξι μεγάλα σχέδια και διεθνείς διαγωνισμοί που αφορούν στην αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, όπως, μεταξύ άλλων, του Ελληνικού, του IBC (Golden Hall) που θ’ αξιοποιηθεί με τη μέθοδο της μίσθωσης για χρονικό διάστημα 90 ετών, της αξιοποίησης μεγάλης έκτασης της Κασσιώπης, 500 στρέμματα παραθαλάσσια στην Κέρκυρα, πώλησης ποσοστού της ΔΕΠΑ κλπ.  
   
Από πλευράς Ταμείου εκτιμάται ότι με την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στους διεθνείς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου θα αυξηθεί, ενώ επισημαίνεται ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση υποδομών όπως λιμανιών κλπ με αποτέλεσμα να ανακοινώνεται μια διαδικασία αξιοποίησης περιουσίας του Δημοσίου ανά εβδομάδα.  
   
Οι εκτιμήσεις από τη γενικότερη αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου κάνουν λόγο για δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας, μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη που μόνον από την αξιοποίηση του Ελληνικού θα φθάνει το +0,3% σε ετήσια βάση για μια δεκαετία και προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων και εσόδων για το κράτος.  
   
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, για κάθε ευρώ που εισπράττεται, το πρόγραμμα θα δημιουργεί επιπλέον κατά μέσον όρο 3- 4 ευρώ εθνικού εισοδήματος, μέσα στην ελληνική οικονομία.  

Πολλά είναι τα παράπονα, τα οποία αγγίζουν τα όρια της καταγγελίας, τα οποία διατυπώνονται για τον ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Κώστα Μητρόπουλου. Ο κ. Μητρόπουλος έχει -όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές- πλήρως ανεξαρτητοποιηθεί και λειτουργεί ως… Καίσαρας.  

Εν πολλοίς δεν είναι λίγοι οι κυβερνητικοί παράγοντες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο εν λόγω κύριος «παίζει» προσωπικά παιχνίδια σε επίπεδο στελεχών. Γιατί φαίνεται ότι είναι αυτός που καταργεί και απολύει στελέχη επιχειρήσεων του Δημοσίου ή ακόμα είναι αυτός που διορίζει δικούς του ανθρώπους προκειμένου να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Το ζητούμε είναι ποια θέση έχει η Νέα Δημοκρατία αλλά και τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την παραμονή του ή όχι στην κρίσιμη αυτή θέση.


σχετικα αρθρα