current views are: 2

26 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση10:15

Η αντιμνημονιακή Mιλένα οδηγεί σε τροχιά ρήξης Βενιζέλο- Λοβέρδο

Έμαθε η Μιλένα Αποστολάκη ότι από χθες ακούγεται στην Ιπποκράτους ότι βρίσκεται μεταξύ όσων βουλευτών δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και πέρασε στην αντεπίθεση.

Δημοσίευση 10:15’
αρθρο-newpost

Έμαθε η Μιλένα Αποστολάκη ότι από χθες ακούγεται στην Ιπποκράτους ότι βρίσκεται μεταξύ όσων βουλευτών δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και πέρασε στην αντεπίθεση.

Έμαθε η Μιλένα Αποστολάκη ότι από χθες ακούγεται στην Ιπποκράτους ότι βρίσκεται μεταξύ όσων βουλευτών δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και πέρασε στην αντεπίθεση. Έκανε λοιπόν τη διαρροή ότι ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες μέρες πριν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, της υποσχέθηκε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια. Για να γίνει ωστόσο αυτό, η κυρία Αποστολάκη νομίζουμε ότι οφείλει να εξηγήσει τι άλλαξε στο ΠΑΣΟΚ από τον Φεβρουάριο, οπότε επιχειρηματολογούσε την ορθότητα της απόφασής της να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Να καταψηφίσει δηλαδή, μια κεντρική επιλογή του ΠΑΣΟΚ η οποία μάλιστα αποτελούσε και βασική πολιτική του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος και είχε καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο. Το λέμε αυτό, γιατί σε περίπτωση κατά την οποία επιστρέψει χωρίς εξηγήσεις, θα δικαιωθούν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι η διαφωνία της απλώς εντασσόταν σε σχέδιο «λιμαρίσματος» του Γ. Παπανδρέου.

Ταυτοχρόνως, ουδείς πλέον θα μπορεί να αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια. Θυμίζουμε- επιπροσθέτως- ότι κατά της επιστροφής όσων δεν ψήφισαν κεντρικές πολιτικές επιλογές και διαγράφησαν, έχει ταχθεί (μεταξύ άλλων) ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή Βενιζέλου.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφασίσει την επιστροφή της… αντιμνημονιακής Μιλένας στο… Μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, όλα δείχνουν ότι θα βρεθούμε μπροστά στην πρώτη κρίση στο ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Βενιζέλου.

ΑρΠΑ

Σχετικά Θέματα:


σχετικα αρθρα