ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χωρίς τέλος η προκλητικότητα του υπόδικου Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2013, 14:14 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2013, 14:14
Χωρίς τέλος η προκλητικότητα του υπόδικου Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ
Facebook Twitter Whatsapp

Αδικήματα κατά συρροή παραδέχθηκε χθες μέσα στη Βουλή ο υπόδικος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου χωρίς όμως να προκληθεί καμία ουσιαστική αντίδραση. 

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Αδικήματα κατά συρροή παραδέχθηκε χθες μέσα στη Βουλή ο υπόδικος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου χωρίς όμως να προκληθεί καμία ουσιαστική αντίδραση. 
 
Ο κ. Γεωργίου χωρίς καμία αναστολή είπε πως δεν καταθέτει δήλωση πόθεν έσχες, δεν καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές ενώ για τη δικαστική διαδικασία εναντίον του έσπευσε να τη χαρακτηρίσει παράνομη πριν αυτή τελεσιδικήσει. 
 
Για να τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή υπενθυμίζεται ότι η  Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημόσιου.
 
Πιο απλά δηλαδή ο κ. Γεωργίου, που σημειώνεται πως μέχρι να αναλάβει καθήκοντα Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, εργαζόταν για το ΔΝΤ, κατηγορείται ότι παραποίησε τα στοιχεία για το έλλειμμα με αποτέλεσμα η χώρα να μπει στο χορό των Μνημονίων και όλων των δεινών που έφεραν αυτά.
 
Την ίδια ώρα λοιπόν και ενώ ο υπόδικος Πρόεδρος παραμένει ισχυρός στην καρέκλα του έρχεται μέσα στη Βουλή και δηλώνει πως δεν καταβάλλει  ασφαλιστικές εισφορές. Όπως είπε ζήτησε και έλαβε προφανώς «εξαίρεση  διότι δεν θα είχε κανένα όφελος από αυτή την εισφορά». 
 
Κι ενώ η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων κατά της εισφοροδιαφυγής που σημειώνεται πως εμπίπτει στο ποινικό δίκαιο ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ δεν αρνείται πως δεν καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές. Στη θέση του θα ήθελαν να είναι χιλιάδες πολίτες που βλέπουν τον καθαρό μισθό τους κάθε μήνα πετσοκομμένο λόγω των εισφορών και των κρατήσεων χωρίς μάλιστα τα χρήματά τους να έχουν αντίκρυσμα δεδομένης της κατάστασης των ασφαλιστικών ταμείων. 
 
Παράλληλα παραδέχθηκε πως δεν υποβάλλει ούτε δήλωση Πόθεν Έσχες όπως προβλέπεται για όλους τους δημόσιους λειτουργούς επειδή όπως είπε έχει λάβει απαλλαγή. 
 
Η προκλητικότητα του κ. Γεωργίου όμως δεν σταμάτησε εδώ καθώς με περίσσεια αλλαζονεία δήλωσε στο τέλος πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί «για μια παράνομη άσκηση ποινικής δίωξης».
 
Μήπως θα έπρεπε κάποιος από την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωση του κ. Γεωργίου και να δώσει σαφείς απαντήσεις για το πώς γίνεται να μην καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές και να μην καταθέτει δήλωση πόθεν έσχες; 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr