ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Μητροπολίτης Παύλος «αφορίζει» τον Διαμαντόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου 2014, 16:31 / Ανανεώθηκε 3 Ιανουαρίου 2014, 16:43
Ο Μητροπολίτης Παύλος «αφορίζει» τον Διαμαντόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Ανόητο» και «επικίνδυνο» χαρακτηρίζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, με αφορμή την ενέργειά του να ντυθεί παπάς σε τοπικό καρναβάλι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ανόητο» και «επικίνδυνο» χαρακτηρίζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, με αφορμή την ενέργειά του να ντυθεί παπάς σε τοπικό καρναβάλι.

Σε δήλωσή του στο «Αγιορείτικο βήμα» ο Μητροπολίτης κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε «να ευτελίσει το ιερώτερο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που είναι το Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας» και αναρωτιέται εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα κυβερνήσει τον τόπο με πρόσωπα όπως ο Β. Διαμαντόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:  

Ανοίγοντας το διαδίκτυο πληροφορήθηκα την ενέργεια του Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία, στην καρδιά των μεγάλων εορτών της Εκκλησίας μας ευρισκόμενοι επεχείρησε να ευτελίσει το ιερώτερο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που είναι το Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας.

Υποτίθεται ότι συμμετείχε σε καρναβαλικό άρμα που είχε σαν θέμα την «κηδεία της κρίσης»,  αλλά και ο πλέον άσχετος γνωρίζει ότι στις κηδείες δεν κοινωνούμε τους πιστούς. Άρα θεωρώ συνειδητό τον στόχο  του διά την διακωμώδηση και τον ευτελισμό της Θείας Κοινωνίας, του ιερώτερου Μυστηρίου των χριστιανών. Το μόνο που απέδειξε είναι το πόσο ευτελής είναι ο ίδιος.

Έγινε λόγος εις το ότι το καρναβάλι αυτό χαρακτηρίζεται διά την «ελευθεριότητα του». Αλλά η ελευθεριότητα είναι δίκοπο μαχαίρι διότι αποκαλύπτει τα μύχια και τα κρύφια της καρδίας των ανθρώπων. Τα όρια της ελευθεριότητας τα ορίζουν ο προσωπικός πολιτισμός του καθενός, η αίσθηση του σεβασμού σε ο,τι είναι ιερό και όσιο σε μία κοινωνία, ακόμη και η διάκριση των ημερών και των στιγμών μέσα στο χρόνο. Σε αυτά τα σημαντικά πράγματα ο κ. Βουλευτής περνάει την δική του «κρίση».

Εάν αυτά δεν τα καταλαβαίνει είναι ανόητος και γι’αυτό επικίνδυνος. Εάν τα καταλαβαίνει είναι μοχθηρός απέναντι στην πίστη και την καρδία των χριστιανών την οποία συνειδητά επεχείρησε να πλήξει κρυπτόμενος πίσω από μία καρναβαλική εκδήλωση.

Τον συλλυπούμαι βαθύτατα διά τον πολιτισμό του!!! Δεν ξέρω αν μέχρι τη στιγμή αυτή αν υπάρχει αντίδραση από τον αρχηγό του κόμματος εις το οποίον ανήκει. Αν όχι, διερωτώμαι απλώς: Με τέτοια πρόσωπα θα επιχειρήσει να κυβερνήσει τον τόπο;