ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γρίφος με την κίνηση Παπαμιμίκου - Αμφισβητούν τον ορισμό Πλακιωτάκη

Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου 2015, 19:35 / Ανανεώθηκε 24 Νοεμβρίου 2015, 20:31
Γρίφος με την κίνηση Παπαμιμίκου - Αμφισβητούν τον ορισμό Πλακιωτάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Θρίλερ επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Παπαμιμίμου από την προεδρία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής λόγω «κωλύματος». 

Θρίλερ επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Παπαμιμίμου από την προεδρία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής λόγω «κωλύματος». 

Τις τελευταίες ώρες  στελέχη της Συγγρού μιλούν για μεθόδευση από τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του ορισμού του Γιάννη Πλακιωτάκη ως αντιπροέδρου του κόμματος, καθώς -όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές- ο κ. Παπαμιμίκος επιχειρεί να μπλοκάρει τις αποφάσεις Μεϊμαράκη. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαμιμίκος, φέρεται να επικαλείται το άρθρο 10 του Καταστατικού, σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση παραίτησης του Προέδρου του κόμματος, χρέη προέδρου εκτελεί ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και άρα θα πρέπει ο ίδιος ο Ανδρέας Παπαμιμίκος να αναλάβει πρόεδρος. Το Άρθρο 10 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

  • Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή μπορεί να ζητεί την συνδρομή των Γραμματειών, της Γενικής Διεύθυνσης και των υπηρεσιών του Κόμματος, για κάθε ζήτημα που αφορά την οργάνωση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου, καθώς και για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων.
  • Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος του Κόμματος, που είναι ταυτόχρονα και Πρωθυπουργός, εκλείψει με οποιονδήποτε τρόπο εφαρμόζονται, ανάλογα με την περίπτωση, οι διατάξεις του πρώτου ή του τρίτου εδαφίου της § 2 του άρθρου 38 του Συντάγματος. Η εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν άρθρο.
  • Ο απερχόμενος Πρόεδρος συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την εκλογή του νέου Προέδρου. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, καθήκοντα Προέδρου ασκεί προσωρινά ο Αντιπρόεδρος. Επί περισσοτέρων Αντιπροέδρων, τηρείται η τάξη ορισμού τους ή, επί ταυτόχρονου ορισμού, η αρχαιότητά τους σε κοινοβουλευτική θητεία. Εάν δεν υπάρχουν ή κωλύονται οι Αντιπρόεδροι, καθήκοντα Προέδρου ασκεί  προσωρινά ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, οπότε εφαρμόζεται η διάταξη του τελευταίου εδαφίου της § 9 του παρόντος άρθρου. 

Θέμα καταστατικού κωλύματος για τον Γιάννη Πλακιωτάκη έθεσε ευθέως ο βουλευτής και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, Χαράλαμπος Αθανασίου, προσερχόμενος στη Βουλή. Ο κ. Αθανασίου ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα υποστήριξε την άποψη που φέρεται να εκφράζει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. 

Μομφή από την ΚΕΦΕ σε Παπαμιμίκο;

Ο εμφύλιος συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα, με την ΚΕΦΕ να υψώνει νέο μέτωπο στις κινήσεις Παπαμιμίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της ΚΕΦΕ, όπως ο Αλέκος Κόκκαλης, αντέδρασαν στη «μεθόδευση του Ανδρέα Παπαμιμίκου», αμέσως μετά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη. Για το λόγο αυτό έβαλαν μπροστά τη διαδικασία συλλογής υπογραφών για την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του Γραμματέα του κόμματος.

Την ώρα που συνεδρίαζαν ατύπως τα μέλη της ΚΕΦΕ, σε άλλο όροφο βρισκόταν ο άρτι αποχωρήσας από την προεδρία της Εφορευτικής, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος τους πήγε και τους είπε ότι αυτό που σχεδιάζουν με την μορφή, δεν μπορεί να γίνει και δεν προβλέπεται από πουθενά.  

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr