ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πάγκαλος: Αγράμματος ο Φλαμπουράρης, αναιδής ο Τσίπρας...

Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου 2015, 21:02 / Ανανεώθηκε 1 Δεκεμβρίου 2015, 22:40
Πάγκαλος: Αγράμματος ο Φλαμπουράρης, αναιδής ο Τσίπρας...
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Θόδωρος Πάγκαλος... ξαναχτυπά, για πολλοστή φορά. 

Ο Θόδωρος Πάγκαλος... ξαναχτυπά, για πολλοστή φορά. 

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, έβαλε στο στόχαστρο του αυτή τη φορά τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, χαρακτηρίζοντάς τον «αγράμματο», αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του. Από τα πυρά του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν ξέφυγε βεβαίως, ούτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

«Μόνο ένας αγράμματος σαν τον κ. Φλαμπουράρη μπορεί να ονομάζει το Αιγαίο Μεσόγειο. Είναι χωριστές θάλασσες. Το Αιγαίον Πέλαγος δεν είναι τμήμα της Μεσογείου. Η Μεσόγειος αρχίζει νοτιοανατολικά της Κρήτης. Και εκεί δεν γίνεται τίποτα, στο Αιγαίο γίνεται, όπου υπάρχουν οι μόνιμες αξιώσεις των Τούρκων να περιοριστεί ο εναέριος χώρος της Ελλάδας από τα 10 μίλια στα 6. Κατ’ αρχήν τα παιχνιδάκια με τους Τούρκους δεν επιτρέπονται, από τη στιγμή που οι Τούρκοι φονεύουν έναν Ρώσο στρατιώτη, ο οποίος έκανε το καθήκον του. Τον φονεύουν αδίκως και παρανόμως. Θεωρώ ότι είναι απόπειρα να κάνεις χιούμορ με έναν βλακώδη τρόπο, πολύ κακής ποιότητας χιούμορ, κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ο κ. Τσίπρας», είπε και συνέχισε: 

Ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που όλοι είχαμε καταγγείλει από την αρχή που τον είδαμε σε πρώτο πλάνο. Αναιδής, ημιαναλφάβητος, θρασύς και τυχαίος ως προς τις συμπεριφορές του. Είναι δε εξαιρετικά επικίνδυνος.

«Ο κ. Φλαμπουράρης και άλλοι τέτοιοι τύποι έχουν μαζευτεί γύρω του αποτελούν την σπείρα που κυβερνά. Τον κ. Φλαμπουράρη γιατί βαρύνεται με ποινικό αδίκημα βαρύτατο που είναι η κατάσταση ψευδούς πόθεν έσχες, για το οποίο δεν έχει δικαστεί και δεν έχει συλληφθεί. Γιατί ερευνάται με τόσο βραδείς ρυθμούς; Ο κ. Παπαντωνίου καταδικάστηκε προ ημερών και είχε εξοβελιστεί από το ΠΑΣΟΚ, όπως θυμάστε πολλά χρόνια πριν. Και από το ΠΑΣΟΚ και απ’ όλες τις λειτουργίες του. Λοιπόν, εδώ τον έχουμε τον κ. Φλαμπουράρη Υπουργό Επικρατείας. Κυβερνά την Ελλάδα αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος που βαρύνεται με βαρύτατο ποινικό αδίκημα, αν το πόθεν έσχες έχει οποιαδήποτε σημασία. Αν είμαστε έτοιμοι να το καταργήσουμε επειδή είναι η πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνηση, για να κλέβουμε ελεύθερα…» πρόσθεσε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την επιδιωκόμενη συναίνεση, ο κ. Πάγκαλος είπε: 

Βρίσκω ότι είναι πολύ φυσιολογικότερο ο κ. Τσίπρας να συμμαχήσει με τον κ. Λεβέντη παρά να έχει συμμαχίες με τον κ. Καμμένο. Επομένως θεωρώ εξορθολογισμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας αν έχει ως κύριο κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, αν αποκαθαρθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τα στοιχεία τα εξτρεμιστικά, τα οποία απομένουν και προσθέσει τον κ. Λεβέντη και ενδεχομένως κάποιους, οι οποίοι θα προστεθούν μετέπειτα στην πορεία από τον εν γένει χώρο… Οι μισοί βουλευτές του κ. Τσίπρα είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εσείς δεν τους ξέρετε; Δεν ξέρω αν τους ξέρετε όλους. Λοιπόν, δεν βλέπω γιατί να μην πάνε κι άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να γίνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεφτιλισμένοι ούτως ή άλλως, συνέπεια δεν έχουν, σταθερότητα δεν έχουν, φτύνουν εκεί που τρώγανε. Ας πάνε κι άλλοι.