ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επέστρεψε ο Λεβέντης στην trash tv…

από Παναγιώτη Βελισσάρη - Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2016, 22:28 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2016, 22:51
Επέστρεψε ο Λεβέντης στην trash tv…
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Βασίλης Λεβέντης – μέντιουμ είναι το παρατσούκλι του για τις συνεχείς προβλέψεις που κάνει- πλασάρεται ως ένας μετριοπαθής πολιτικός που επιδιώκει συναίνεση και συνεννόηση. Μεγάλο του όνειρο δε, είναι κατά δήλωσή του ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης.

Ο Βασίλης Λεβέντης – μέντιουμ είναι το παρατσούκλι του για τις συνεχείς προβλέψεις που κάνει- πλασάρεται ως ένας μετριοπαθής πολιτικός που επιδιώκει συναίνεση και συνεννόηση. Μεγάλο του όνειρο δε, είναι κατά δήλωσή του ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης.

Μόνο που το τελευταίο διάστημα, το όνειρο αυτό έχει μετατραπεί σε μία εμμονή, η οποία καταντάει ενοχλητική… Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα σήμερα, από την αλλοπρόσαλλή στάση του τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό.

Παρότι η ημερήσια διάταξη ήταν το προσφυγικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μπαχάλεψε στην κυριολεξία τη συζήτηση, ζητώντας μετ’ επιτάσεως να αλλάξει τελείως η ατζέντα και να μπει στο τραπέζι, άκουσον – άκουσον, το θέμα της οικουμενικής κυβέρνησης!

Τα ωραία όμως μας τα φύλαγε για το τέλος. Αφού σηκώθηκε να φύγει στη μέση της συνάντησης, άλλαξε γνώμη στην πορεία και έκατσε παρότι διαφωνούσε, βγήκε μετά από το Προεδρικό Μέγαρο και προχώρησε σε μία δήλωση… μούρλια, την οποία και παραθέτουμε αυτολεξεί:

Ζητήσαμε η συζήτηση να μην επικεντρωθεί μόνο στο προσφυγικό, αλλά και στην οικονομία, το μέλλον της χώρας και το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία και όλα τα κόμματα είπαν να μην γίνει συζήτηση για άλλα θέματα.  Μετά από αυτό δήλωσα εξαρχής ότι δεν θα υπογράψει η Ένωση Κεντρώων το κοινό ανακοινωθέν και θεωρεί τη συζήτηση φιάσκο.  Σέβομαι τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά δεν συζητήσαμε ούτε για τις συντάξεις, ούτε για το ότι ο κ. Τσίπρας πάει μέσω του προσφυγικού να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να κάτσει στην εξουσία, επιτυγχάνοντας χαλάρωση του οικονομικού. Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε. Λυπούμαι για το πολιτικό σύστημα γιατί είναι κατώτερο των περιστάσεων. Είναι η ώρα του λαού να καταλάβει τι ψήφιζε τόσα χρόνια.

Εκτός τόπου και χρόνου, χωρίς κανέναν ειρμό στον λόγο του, ο Λεβέντης εξήλθε εμφανώς εκνευρισμένος βαλόντας επί δικαίων και αδίκων. Γιατί; Μα γιατί απλούστατα δεν πέρασαν οι Λεβεντιές του! Αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τι συμβαίνει στη χώρα; Την κατάσταση των προσφύγων και το χάος που επικρατεί; Αν κρίνουμε από τα λεγόμενά του, προφανώς όχι.

Ανέπτυξε μία επιχειρήματα δίχως συνοχή και ο λόγος του έμοιαζε περισσότερο με αυτόν της Χρυσής Αυγής, παρά με αυτόν ενός τάχατε μετριοπαθούς πολιτικού. Δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να υπάρχει μία ιεράρχηση στα προβλήματα του τόπου, δεν καταλαβαίνει πως όλα θα συζητηθούν αλλά στην ώρα τους. Ντε και καλά να συζητηθεί η οικουμενική!

Οι δηλώσεις του και γενικότερα η παρουσία του σήμερα ήταν βγαλμένες από τα γνωστά σε όλους ρεσιτάλ που έδινε στις αρχές της δεκαετίας του 90’, στον τηλεοπτικό του σταθμό, το Κανάλι 67…

Επιστροφή στην trash tv…

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr