ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ποιος βουλευτής είδε το Brexit πριν από μήνες

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2016, 17:18 / Ανανεώθηκε 15 Ιουνίου 2016, 19:17
Ποιος βουλευτής είδε το Brexit πριν από μήνες
Facebook Twitter Whatsapp

Υπάρχει έλληνας βουλευτής με μεγάλη εμπειρία στα τεκτενόμενα της Γηραιάς Αλβιώνας που από την πρώτη κιόλας στιγμή προέβλεπε ανοιχτά το Brexit. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζαλισμένοι εμφανίζονται οι περισσότεροι δημόσιοι αναλυτές στη Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα και διεθνώς από τις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις που δείχνουν σαφές και αδιαμφισβήτητο προβάδισμα του «Brexit» έναντι της παραμονής στο δημοψήφισμα της ερχόμενης εβδομάδας στο νησί. Και αυτό γιατί όλα τα ευρήματα των σχετικών μετρήσεων άλλωστε έδιναν για μήνες ολόκληρους σαφέστατο προβάδισμα στην παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ωστόσο υπάρχει ένας έλληνας βουλευτής με μεγάλη εμπειρία στα τεκτενόμενα της Γηραιάς Αλβιώνας, λόγω της διαμονής του σε αυτή για περισσότερα από 40 χρόνια, που από την πρώτη κιόλας στιγμή προέβλεπε ανοιχτά το Brexit. Ο Κώστας Δουζίνας της πλειοψηφίας, κυκλοφορούσε εδώ και καιρό στους διαδρόμους της Βουλής και προέτρεπε τον κάθε ενδιαφερόμενο να «τζογάρει» στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όσο οι αποδόσεις ήταν ακόμα υψηλά και τα περιθώρια κέρδους μεγάλα.

Οι λόγοι αυτής της εξέλιξης σύμφωνα με τον ίδιο είναι πολλοί και έχουν να κάνουν κυρίως με την απαξίωση που νιώθουν οι Βρετανοί έναντι στους παραδοσιακούς Θεσμούς και σε αυτό- που και στη χώρα μας- αποκαλείται «σύστημα».

Πάντως ο ίδιος που έχει δικαίωμα ψήφου και θα το ασκήσει, πιθανότατα θα στηρίξει την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρώπη παρ’ όλο που δεν φαίνεται πιθανό πλέον κάτι τέτοιο να συμβεί.

Τέλος αναφορικά με το ποιες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου και να θέσουν αντίστοιχα ερωτήματα στη λαϊκή ετυμηγορία, το βλέμμα του βουλευτή γυρίζει προς την Δανία και την Ολλανδία. Λέτε να πέσει μέσα;

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr