ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποδοκιμασίες για Γκερέκου, Χαρακόπουλο και Πυργιώτη στη Λάρισα

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2011, 09:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αποδοκιμασίες για Γκερέκου, Χαρακόπουλο και Πυργιώτη στη Λάρισα
Facebook Twitter Whatsapp
Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες από ομάδα διαδηλωτών σχεδόν όλων των πολιτικών, δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.
Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες από ομάδα διαδηλωτών σχεδόν όλων των πολιτικών, δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Αναλυτικότερα, αποδοκιμάστηκαν οι δήμαρχοι Κιλελέρ και Αγιάς κκ. Ρίζος Κομήτσας και Αντώνης Γκουντάρας, ενώ η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου, η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυριώτη, ο οικοδεσπότης Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο  δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης προτίμησαν την πίσω πόρτα του Μουσείου για να αποφύγουν τις αποδοκιμασίες.

Τυχερός στάθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μυρίστηκε το «μπαρούτι» και ματαίωσε την επίσκεψή του στη Λάρισα για την παρουσίαση του βιβλίου και τον αντικατέστησε η κα. Τζότζολα.

Απαρατήρητοι πέρασαν μέσα από τους διαδηλωτές η αναπληρώτρια Τύπου της ΝΔ, Βασιλική Τζότζολα και ο δήμαρχος Τυρνάβου Νίκος Μαλάκος, τους οποίους δεν αναγνώρισαν οι «αγανακτισμένοι» πολίτες.

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με το larissanet.gr κινητοποιήθηκαν μέσω του Facebook και περίμεναν με πλακάτ, σφυρίχτρες και σκληρά συνθήματα (κατά της τρόικας, του Μνημονίου και της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος), τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης.

Οι διαδηλωτές έγιναν αντιληπτοί και τελικά δεν κατάφεραν να διεισδύσουν στο χώρο, ενώ στην προσπάθειά τους να εισέλθουν εντός του Μουσείου πέταξαν ένα αυγό που βρήκε τον δημοσιογράφο Γ. Δέλλη, που κάλυπτε το ρεπορτάζ, με τον οποίο στη συνέχεια δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και το συμβάν έληξε.

Ακολούθως, ενώ στο αμφιθέατρο της Πινακοθήκης αναλύονταν οι λογοτεχνικές ικανότητες και ευαισθησίες του κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, οι διαδηλωτές επιχείρησαν εκ νέου είσοδο στο εσωτερικό του Μουσείου αλλά δεν βρήκαν άλλη ανασφάλιστη πόρτα και τελικά άρχισαν να χτυπάνε τις παλάμες τους περιμετρικά στις γυάλινες επιφάνειες των τοίχων της Πινακοθήκης δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μίγμα αντίδρασης.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο χώρο μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης, όπου επίσης αποδοκίμασαν όσους εξήλθαν από την κεντρική είσοδο και λίγο πριν από τα μεσάνυκτα αποχώρησαν από το χώρο.


Πηγή: larissanet.gr