ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκτός κυβερνητικής γραμμής ο Σαχινίδης

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 17:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εκτός κυβερνητικής γραμμής ο Σαχινίδης
Facebook Twitter Whatsapp
Την ώρα που η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung σε δημοσίευμα της χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο της ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Μόσιαλος, με δηλώσεις του κατόπιν εξέφρασε την έντονη ενόχληση της κυβέρνησης για το δημοσίευμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ξεφεύγει από την κυβερνητική γραμμή με αιχμηρότατες δηλώσεις κατά του κ. Σαμαρά.
Την ώρα που η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung σε δημοσίευμα της χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο της ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Μόσιαλος, με δηλώσεις του κατόπιν εξέφρασε την έντονη ενόχληση της κυβέρνησης για το δημοσίευμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ξεφεύγει από την κυβερνητική γραμμή με αιχμηρότατες δηλώσεις κατά του κ. Σαμαρά. Κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση εμπιστοσύνης, ο κ. Σαχινίδης δήλωσε πως «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να συμπεριφέρεται ως παίχτης του πόκερ!»

Αναρωτήθηκε μάλιστα πως «από την πρώτη στιγμή σήκωσε τη σημαία της αντιμνημονιακής πολιτικής. Όμως αν η κυβέρνηση αυτή αποτύχει, αλήθεια ο κ. Σαμαράς σε ποια χώρα θα έρθει να κυβερνήσει;»

Σχολιάζοντας, στη συνέχεια, το «Ζάππειο 2», ο κ. Σαχινίδης προκάλεσε τη ΝΔ να καταθέσει όλα τα στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που έχει την υποδομή και την τεχνογνωσία για να γίνει αποτίμηση των προτάσεων του κ. Σαμαρά.

Από την άλλη πλευρά, με κατηγορηματικό τρόπο, λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος κατέστησε σαφή την ενόχληση της κυβέρνησης για τα αρνητικά ξένα δημοσιεύματα για τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν μας αρέσει να υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα, είτε αφορούν την ελληνική κυβέρνηση, είτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε όποιο άλλο κόμμα στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μόσιαλος, ζητώντας ψυχραιμία απ΄ όλους ώστε να μην υπάρχουν υπερβολικές αντιδράσεις».

Η στάση του κ. Σαχινίδη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την γραμμή που έχει χαράξει η κυβέρνηση στην περίπτωση αυτή και ενισχύει την άποψη πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών- γνωστός και για την στενή συνεργασία του αλλά και την «πίστη» του στον κ. Παπακωνσταντίνου- δεν συμφώνησε και ιδιαίτερα με τη στάση του ΠΑΣΟΚ.