ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Βαγγέλης και ο Άρης έδωσαν «γραμμή»

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 08:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Βαγγέλης και ο Άρης έδωσαν «γραμμή»
Facebook Twitter Whatsapp
«Έδωσαν γραμμή» στο κόμμα τους -έστω και για λίγα λεπτά- χθες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
«Έδωσαν γραμμή» στο κόμμα τους -έστω και για λίγα λεπτά- χθες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Με το που εκστόμισε τα περί «πρώτης δημοκρατικής κυβέρνησης από το 1981» ο Θεόδωρος Πάγκαλος, είδαν την μπόρα νά’ ρχεται. Και οι δύο άλλωστε έχουν παλαιά κοινοβουλευτική παρουσία και κατάλαβαν ότι η ιστορία δε θα είχε καλό τέλος. Σηκώθηκαν λοιπόν από τα έδρανα και με εμφανή δυσφορία αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Η αλήθεια μάλιστα είναι ότι και στο καφενείο της Βουλής, το ενδιαφέρον για την ομιλία του πρώτου (;) Αντιπροέδρου της κυβέρνησης ήταν περιορισμένο και η «ιστορική γκάφα» του πέρασε στο ντούκου. Πολιτική και κοινοβουλευτική ευπρέπεια όμως, πέραν από το αυτονόητο ενδιαφέρον που οφείλουν να επιδείξουν, επιβάλλει στους βουλευτές απ’ όλες τις πτέρυγες να παραμείνουν εντός αιθούσης και να ακούσουν την ομιλία του ανθρώπου που φέρει το θεσμικό αξίωμα του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου, η αιφνίδια παρουσία των δύο βουλευτών στο καφενείο εν μέσω της ομιλίας Πάγκαλου, προξένησε το ενδιαφέρον των κοινοβουλευτικών συντακτών. «Μα δεν ακούσατε πως ξεκίνησε την ομιλία του;» παρατήρησαν ο Βαγγέλας κι ο Άρης και μετέφεραν την αποστροφή Πάγκαλου. «Είναι να μένεις στην αίθουσα μετά από αυτό;» διερωτήθηκαν. Δικαιώθηκαν μετά από λίγα λεπτά, με τον έξαλλο Τασούλα να επιτίθεται στον Πάγκαλο και την ΝΔ να αποχωρεί –παροδικά βέβαια- από την αίθουσα.