ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ελληνίδα βουλευτής δηλώνει... Αμερικανίδα!

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2011, 19:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ελληνίδα βουλευτής δηλώνει... Αμερικανίδα!
Facebook Twitter Whatsapp

Ως Αμερικανίδα φαίνεται να συστήνεται στην βρετανική εφημερίδα Guardian, η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη, δηλώνοντας μάλιστα πως η Ελλάδα πρέπει να γίνει λιγότερο… ελληνική!

Ως Αμερικανίδα φαίνεται να συστήνεται στην βρετανική εφημερίδα Guardian, η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη, δηλώνοντας μάλιστα πως η Ελλάδα πρέπει να γίνει λιγότερο… ελληνική!

Επρόκειτο για ένα ακόμα δημοσίευμα ξένης εφημερίδας για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, περιγράφοντας τον πανικό που έχει καταβάλλει τους Έλληνες με το δεύτερο πακέτο στήριξης και τον ορισμό της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» που έδωσαν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης.

 

Όμως η είδηση για εμάς προήλθε από μια συγκεκριμένη παράγραφο περίπου στα μέσα του άρθρου, όταν ο δημοσιογράφος Aditya Chakrabortty, αποφασίζει να ζητήσει τη γνώμη της – μέχρι πρότινος – Ελληνίδας βουλευτού, Έλενας Παναρίτη.

Μεταφράζουμε αυτούσια την παράγραφο από το δημοσίευμα της Guardian:

«Για μια Ελληνίδα πολιτικό που έχει αναμιχθεί στην προώθηση μερικών από των πιο επώδυνων μέτρων στην η ιστορία της χώρας, δεν μοιάζει και πολύ Ελληνίδα. Όταν παρατηρώ πόσους υπολογιστές της Apple έχει στο γραφείο της, εκείνη απαντά: “Είναι γιατί δεν είμαι Ελληνίδα, αλλά Αμερικανίδα”. Η ομιλία της έχει αμερικανική προφορά, διανθισμένη με εκφράσεις όπως “darn” και “have a nice day”. Όταν τη ρωτώ να μου περιγράψει πώς η Ελλάδα χρειάζεται να αλλάξει την οικονομία της, η απάντηση της περιστρέφεται γύρω από τις αλλαγές στις δομές – με άλλα λόγια, κάνοντας την Ελλάδα λιγότερο Ελληνική».

Υπενθυμίζεται πως η κ. Παναρίτη, προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, υπήρξε επικεφα­λής του Panel Group ενώ έχει εργαστεί και σαν οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπου πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως τη μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στο Περού.

Μάλιστα, η ίδια έχει γράψει μία σειρά από βιβλία για το ζήτημα, όπως Το Φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική Μεταρρύθμιση μέσω της Άμεσης Δημοκρατίας" (1995), Τίτλοι Ιδιοκτησίας: Το Θαύμα του Περού (1999) και Στρατηγικές Ιδιωτικοποίησης, με παράδειγμα, επίσης, το Περού.


Διαβάστε όλο το πρωτότυπο άρθρο της Guardian εδώ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr