ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΕΡΤ: Κόκκινη κάρτα στα κόμματα έβγαλε ο Ηλίας Μόσιαλος

Δημοσίευση 19 Αυγούστου 2011, 12:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΕΡΤ: Κόκκινη κάρτα στα κόμματα έβγαλε ο Ηλίας Μόσιαλος
Facebook Twitter Whatsapp
«Να έχουμε μία δημόσια όχι μία κυβερνητική ή κομματική τηλεόραση. Μία τηλεόραση ανεξάρτητη και αποκομματικοποιημένη», τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για τις αλλαγές στη δημόσια τηλεόραση. Ο κ. Μόσιαλος έκανε λόγο για μια ΕΡΤ που θα είναι πλήρως αποκομματικοποιημένη, ανεξάρτητη και λειτουργούσα με διαφάνεια τόσο ως προς την οικονομική διαχείριση, όσο και ως προς την παραγωγή προγραμμάτων και την βελτίωση του ποιοτικού της αποτελέσματος.
«Να έχουμε μία δημόσια όχι μία κυβερνητική ή κομματική τηλεόραση. Μία τηλεόραση ανεξάρτητη και αποκομματικοποιημένη», τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για τις αλλαγές στη δημόσια τηλεόραση. Ο κ. Μόσιαλος έκανε λόγο για μια ΕΡΤ που θα είναι πλήρως αποκομματικοποιημένη, ανεξάρτητη και λειτουργούσα με διαφάνεια τόσο ως προς την οικονομική διαχείριση, όσο και ως προς την παραγωγή προγραμμάτων και την βελτίωση του ποιοτικού της αποτελέσματος. «Τα δημόσια ΜΜΕ υπέφεραν από κομματικό έλεγχο και κρατικές παρεμβάσεις», επεσήμανε ο υπουργός.

Γι αυτό το σκοπό ο κ. Μόσιαλος ανακοίνωσε τη σύσταση Ανεξάρτητης Επιτροπής -η σύνθεσή της θα ανακοινωθεί εντός δύο εβδομάδων- που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και το ελληνικό κοινοβούλιο τo νέο μοντέλο διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης.

Στο σημείο αυτό γνωστοποίησε πως θα δημιουργηθεί μία Δημόσια Επιχείρηση τηλεόρασης κατά το πρότυπο των άλλων χωρών της Ε.Ε. απ' όπου θα αντληθούν χρήσιμες εμπειρίες.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή θα υποβάλει τις προτάσεις για το μοντέλο διοίκησης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Μεταξύ αυτών, το πως θα επιλέγονται τα μέλη του δ.σ., αν απαιτείται η ίδρυση εποπτικού συμβουλίου, πώς θα διασφαλίζεται με αξιοκρατικό τρόπο η επιλογή των διευθυντών της ΕΡΤ κ.ά.


Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr