ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Στίγκλιτζ τα λέει, ο Γιώργος δεν τα ακούει

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2011, 10:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Στίγκλιτζ τα λέει, ο Γιώργος δεν τα ακούει
Facebook Twitter Whatsapp
Κάθετα αντίθετος στη συνταγή των σκληρών μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα είναι ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δεν διστάζει να εκφράσει την αποδοκιμασία του στην κυβερνητική πολιτική.
Κάθετα αντίθετος στη συνταγή των σκληρών μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα είναι ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δεν διστάζει να εκφράσει την αποδοκιμασία του στην κυβερνητική πολιτική. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αμερικανός οικονομολόγος παραδέχθηκε ότι μιλάει συχνά με τον έλληνα πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντας ότι η συνταγή κυβέρνησης και τρόικας για την Ελλάδα βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, αφού το κλειδί θα πρέπει να αποτελέσει η ανάπτυξη και όχι η λιτότητα. Ο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου εξάλλου, έχει τονίσει, σε ομιλία του στην Αθήνα πριν από μερικούς μήνες ότι το ζήτημα της κρίσης χρέους δεν είναι τόσο θέμα οικονομικό και τεχνικό, όσο θέμα πολιτικών αποφάσεων.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος αφήνει αιχμές κατά του πρωθυπουργού, υπονοώντας ότι δε λαμβάνει υπόψην τα λεγόμενά του.

Άρα προκύπτουν κάποια -αμείλικτα- ερωτήματα:

Από τη στιγμή που εδώ και μήνες η συνταγή λιτότητας κυβέρνησης και τρόικας βυθίζει όλο και περισσότερο στην ύφεση την Ελλάδα, γιατί δεν δεν λαμβάνεται υπόψην μια δεύτερη άποψη;

Αφού η οικονομική πολιτική είναι προαποφασισμένη γιατί ο έλληνας πρωθυπουργός διαθέτει συμβούλους; Μήπως για επικοινωνιακούς σκοπούς;

Τα ερωτήματα, φυσικά, είναι ρητορικά...


Β.Β.